MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ın ciddi anlamda sorunlarının olduğunu özellikle yöneticilerin uyarılması gerektiğini ve sorunların çözümü noktasında artık herkesin taşın altına eline koyması gerektiğini aktardı.

Sivas’ın ekonomik ve işszilik noktasında ciddi sorunlarının olduğunu aktaran Karasu, “İnsanların artık psikolojisi bozuldu. Ailelerde yaşanan huzursuzluklar yüzünden boşanma davalarının sayısı her geçen gün artıyor. İnsanlar evlerine ekmek götüremez hale geldi. İnsanlara iş aş bulmaları noktasında girişimlerde bulunularak biran önce somut adımlar atılmalı” dedi.

Sorunların çözümü noktasında girişimde bulunduklarını ancak herhangi bir sonuç elde edemediklerini ifade eden Karasu, “Ben sadece Sivas’ta yaşanan ciddi sorunları iyi niyetle söylüyorum. Sivas için atılacak her olumlu adımın arkasında olduğumuzu defalarca ifade ediyoruz. Sivas’ın sıkıntılarını devamlı Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getiriyorum. Yıllardır süre gelen sorunları defalarca dile getiriyoruz. İktidar sorunları çözmediği için bizlerde bu sorunları gündeme taşıyoruz. İnsanların evlerine rahat bir şekilde ekmek götüreceği bir düzenin oluşmasını arzuluyoruz. Sivas’ın ekonomik anlamda gelişmesini ve büyümesini canı gönülden istiyoruz. Önce insan yaşamalı ki sonra devlet yaşasın. Sivas’ın ve ülkenin sıkıntıları noktasında daha duyarlı olmaya herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.