Mehmet TIRPAN

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Mustafa Yüzüak, Suşehri İlçesi Yelkesen Köyü- Topuzoğlu Mahallesi ile Şebinkarahisar yolu arasındaki bölümün yol ağına alınması gerektiğini söyledi.

Yol ağına alınması gereken bölge hakkında yerel parlamentoya bilgi veren Yüzüak: “Söz konusu yol Yelkesen-Topuzoğlu mahallesinden Şebinkarahisar-Giresun yoluna bin 800 metredir. Geçmiş yıllarda yolun yapım onarımı gerçekleştirilmiş olup, şuanda sadece asfalt yapımına ihtiyacı yardır” dedi.

Komisyonun hazırladığı raporun İl özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğüne gönderilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yüzüak: “Kılıçkaya Barajının yapımından sonra Suşehri bölgesinde kalan Şebinkarahisar’a bağlı Yumurcaktaş, Akören ve Güvercinlik Köyleri ilçelerine gidebilmek için bu yolu kullanmaktadır. Yine o bölgede bulunan 15 köy irtibatını bu yoldan sağlamaktadır. Aktif ve yoğun olarak kullanılan söz konusu yolun yol ağına alınması komisyonumuzca uygun görülmüştür. Sonuç olarak, değerlendirilmek üzere raporumuzun İl özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğüne ve İl özel İdaresi Yol Ağı Komisyonuna gönderilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.