MEHMET TIRPAN

Deva Partisi İl Başkanı Serdar İnce, Tapu Binasının İstasyon Caddesinde hizmet vermesinin uygun olmayacağını düşündüklerini söyledi.

Sivas’ta bu konuyu gündeme getirdiklerini ve fikirlerinin karşılık bulmadığını vurgulayan Başkan İnce, “Binanın tamiratı için devletin imkanları kullanıldı. Şuan bölgede otopark bulunmadığı için binanın arka kısmındaki okulun yıkılması gündemde. Bunları da geçtik o bölgede oluşacak yoğunluğu şehir kaldırmaz. Ayrıca o bina boşaltılırkende çürük raporu alınarak boşaltılmıştı” dedi.

Tapuya günlük ortalama 400-500 kişinin gittiği düşünüldüğünde bölgede aşırı derecede yoğunluk oluşacağını ve çeşitli sıkıntılara yol açacağını aktaran İnce, “Bir taraftan devlet kurumları şehrin dört bir tarafına dağıtılmaya çalışılıyor diğer taraftan kent merkezindeki yoğunluk artırılıyor. Bu konuda kimse yorum yapmıyor. Yapılan doğru veya yanlış demiyor. Şu dönemde devletin kaynakları çok dikkatli kullanılmalı. Buraya tadilat için bir yığın para harcandı. Son günlerde mevcut tapu binasının yanındaki 30 dönümlük alanın imara açılması ve satılması planlanıyor. Devlet arazileri imara açılamadan satılamaz. Mimarlar Odası bu konuya ilişkin dava açtı. Kendi malımızı satmak veya yıkmak için 2 kez düşünüyorsak, Devletin malı ile ilgili yapılacak işlemleri 4 kez düşünmemiz lazım. Ancak bu konular konuşulmuyor. Şehirde birşeyler yapılırken bürokratlar veya bu şehri yönetenler yapılacak işin ehli ile fikir alışverişinde bulunmalı. İyi idareci çevresindeki alanında uzman kişileri koordine edebilen ve çalıştıran insandır. Yöneticiler her işi bilmek zorunda değil” ifadelerini kullandı.