MEHMET TIRPAN

Bu sene bir ilki daha gerçekleştireceklerini aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Üniversite sınavı çocukların hayatında gerçekten önemli bir dönüm noktası. Her öğrenci iyi bir üniversiteye gidip meslek sahibi olmak istiyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili sınav provamız var. Mart ayında içerisinde başvuruda bulunan öğrencilerimizi Mayıs ayında YKS sınavlarının yapılacağı binalarda sınava alacağız. 22-23 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan sınavda Üniversite sınavına girerken aranan koşullar aranacak” dedi.

Sınavın şartlarını yerine yetiremeyen öğrencilerin binaya giriş yapamayacağının altını çizen Savaçcı, “Okulların girişlerinde polisler görev yapacak. Üniversite sınavında nasıl fotoğrafsız sınava girilemiyorsa bizde yapacağımız prova sınava öğrenciyi almayacağız. Sınava giriş süresini 1 saniye bile geçiren kişiyi sınava almayacağız. Sınava giriş belgesi olmayan, elinde yüzüğü olan veya cebinde telefonu olan hiç kimse sınava giremeyecek. Bunu yapmamızın sebebi ilçelerden merkeze gelen öğrenciler sınava yetişemiyor. Bazı okullarımız isimleri karıştırılıyor. Daha önceden bu provayı yapacağız ki öğrenciler YKS sınavına hazırlıklı olsun. Çocuklarımıza sınav provası yapacağız ki bir sonraki hafta girekleri sınavda yaşayabilecekleri sıkıntıları görsünler. Tek amacımız YKS sınavında öğrencilerin yapabilecekleri hataları görmelerini sağlamak ve sorunu ortadan kaldırmaları. Yine bu konuda Çocuklarımızın motivasyonunu artırmak ve sınav kaygılarını ortadan kaldırmak için alanında uzman öğretmenler eğitimlerde veriyor” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ”

İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Geleceğin inşa edilebilmesi için gençlere çok önem verilmesi gerektiğini, gençleri de eğiten kişilerin öğretmenler olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin mum misali etraflarını aydınlatırken yıprandığını ve aynı zamanda yeniliklere de açık olması gerektiğini aktaran Savaşçı, “Öğretmenlerimiz kendi besleyebilmeli. Eğer öğretmenlerimiz kendi besleyemezse etrafa ışık saçan mum sönecek. Mumun sönmemesi içinde Mesleki Eğitimler düzenliyoruz. Öğretmenlerimize belirli periyorlarda eğitimler veriliyor” dedi.

Çocuklarımızın motivasyonunu artırmak ve sınav kaygılarını ortadan kaldırmak için alanında uzman öğretmenler eğitimler veriyor