TFF'den yapılan açıklamada,Yeni Malatyaspor’lu  Chebake'nin, Antalyaspor ile oynadığı müsabakada rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 3 maç men ve 13 bin lira para cezası aldığı bildirildi.

Kurul, Galatasaray, Demir Grup Sivasspor ve Atiker Konyaspor'a da taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 15'er bin lira para cezası verildiği kaydedildi.

PFDK'nın, Bursaspor'a ligde Beşiktaş ile oynadığı karşılaşmada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 100 bin lira, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 100 bin lira ve merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı da 15 bin lira para cezası verildiği belirtildi.

Aynı müsabakada, bazı tribünlerdeki Bursasporlu taraftarların, çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle müsabakalara girişlerinin bloke edildiği aktarıldı.

Kurul ayrıca, Kardemir Karabükspor'a da Aytemiz Alanyaspor ile oynanan müsabakada takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 9 bin lira para cezası verdi. Aynı müsabakada çirkin ve kötü tezahüratta bulunan bazı tribünlerdeki Kardemir Karabüksporlu taraftarların bir sonraki iç saha müsabakasına girişlerinin bloke edildiği kaydedildi.

Kurul ayrıca, Spor Toto 1. Lig ekibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a 7 bin 500 lira, Çaykur Rizespor'a 12 bin 500 lira ve Eskişehirspor'a da 7 bin 500 lira para cezası verildiği bildirildi.