MELTEM DUMAN

13-19 Eylül Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Ahilik Kutlama Komitesi Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’i makamında ziyaret etti. Ziyarete bir çok sivil toplum kuruluşunun Başkanları da katıldı.

Belediye’de gerçekleştirilen programda Ahiliğin önemine değinilerek yılın kalfası seçilen Muhammet Soyuyüce’ye ve yılın çırağı seçilen Mehmet Yazgan'a cübbelerini giydirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Esnaf teşkilatlarının temsilcilerini belediye ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ve Ahilik haftasını tebrik ettiğini söyledi.

Ahiliğin önemine değinen Başkan Bilgin, “Şehrin temelini esnaflar oluşturur. Esnafın güçlü olduğu, esnafının toplumla kaynaşmasını sağlayan infiali şehirler güçlü ve huzurlu oluyor. Bizde bu noktada esnaf teşkilatlarımızla birlikte esnafımızın bu şehre değer katacak, bu şehri ileriye götürecek başta esnafın kendisini huzurlu ve mutlu hissedeceği bir şehri oluşturmak üzere çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kanunlar çerçevesinde ilimizde faaliyet gösteren her esnafa kolaylıklar sağladıklarını aktaran Başkan Bilgin, “Son iki yılda mücadele ettiğimiz covit-19 salgınında hep esnafımızın yanında olmaya ve onlara destek vermeye gayret gösterdik. Esnaflara maddi manevi destek olduk inşallah olmaya da devam edeceğiz. Esnafının güçlü olduğu, esnafıyla toplumun kaynaşmasını sağlayan şehirler huzurlu oluyor. Biz de bu noktada esnaf teşkilatlarımızla birlikte esnafımızın bu şehre değer katacak bu şehri ileriye götürecek diğer yandan esnafın da kendisini huzurlu ve mutlu hissedebileceği bir şehir oluşturmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Son iki yılda mücadele ettiğimiz COVID-19 salgını da gösteriyor ki bu noktada özellikle küçük esnafın güçlü olması küçük esnafın sahada desteklenmesi oldukça önemli bu vesileyle tüm esnafımızın Ahilik Haftasını tebrik ediyorum. Esnaf odalarımıza, esnaf teşkilatımızın şahsında tüm esnafımıza hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum. İnşallah bundan sonra da bu zor günleri geride bıraktığımız şu günlerde dün olduğu gibi bugün de, yarın da hep birlikte esnafımızın yanında olmaya esnaf teşkilatlarımızda birlikte esnaflarımıza maddi ve manevi destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki şehrin orta direği feraset sahibi esnafı ne kadar güçlü olursa ne kadar huzurlu olursa şehir o kadar güçlü ve huzurlu olur. Ben tekrar tüm esnaf teşkilatımızın ahilik haftasını tebrik ediyor. Hayırlı , bereketli hayırlı kazanç diliyorum” ifadelerini kullandı.