YÜKSEL MENEKŞE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, 81 ilden 81 örnek eğitimciyle şehit öğretmenlerin yakınlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne özel olarak davet etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Külliye'de verdiği 24 Kasım Öğretmenler Günü resepsiyonuna, şehit öğretmenlerin yakınları ve Türkiye'nin dört bir yanından örnek öğretmenler davet edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın organizasyonuyla 81 ilden 81 örnek öğretmenin de aralarında bulunduğu 800 öğretmen, Külliye'de ağırlandı. Bu isimler arasında, müzik aşkını öğrencilerine aşılayan ve dünyada ilk ahşap müzik atölyesini kuran Nuri öğretmen, geliştirdiği 'matmatik' isimli oyunla öğrencilere matematiği sevdiren Müfit öğretmen gibi isimler yer aldı.

Sivas’tan Külliye’nin konuğu ise Kılıçarslan İlkokulu sınıf öğretmeni Hakan Eraslan oldu. Engelli bir öğrencisine gösterdiği ilginin yanı sıra öğrencilere edebiyatı sevmeyi aşılayan Eraslan’ın, öğrenci ve velileriyle birlikte 'Hayatı birlikte okuyoruz' projesi ulusal ödüller aldı. Öğrencilerinin kompozisyon, hikâye ve şiir çalışmalarını 'Küçük kalemler' projesiyle kitaplaştırdı. Eraslan’ın projeleri 81 il arasında ilk 11’e girerek Ankara’da projelerini tanıtma şansı verildi.