SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas ve çevre iller için sağlıkta çıtayı yükselterek, son teknoloji cihazlarla donatılarak bölgeye hizmet verecek olan Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinin yeni binası için ihale süreci tamamlandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 5 Mayıs 2020 tarihinde yapılan ihalenin Kamu İhale Kurumu tarafından onaylandığını belirterek yer teslimi sürecine girildiğini belirterek “Yeni Üniversite Hastanemizin yapım ihalesi Kamu İhale Kurumu tarafından dün itibariyle onaylanmış olup, yüklenici firma ile önümüzdeki günlerde yapılacak olan protokolün ardından temeli atılacaktır. Ülkemize, Şehrimize ve Üniversitemize hayırlı olsun.”  dedi. 

Mevcut hastane binasında her yıl tamirat ve tadilat çalışmaları yapıldığını, artık ihtiyaçlara tam anlamıyla cevap veremediğini aktaran Rektör Alim Yıldız “Mevcut Hastanenin temeli 1975 yılında atıldı. 1992 yılı sonunda yeni hastane binasına taşınıldı. Aradan geçen zaman içerisinde her yıl hastane için 4-5 milyon liralık bakım ve onarım yaptığımızı ancak istediğimiz seviyeye bir türlü getiremedik. Bundan dolayı da yeni bir hastane binasına ihtiyacımız olduğunu ilettim. Vekillerimizin de destekleriyle Yeni Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi yapımı 15 Ocak 2018 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanmıştı. Örnek bir hastane binası olabilmesi için doktorundan, hemşiresine, yardımcı personelinden güvenlik çalışanına varıncaya kadar personelimizin görüşlerini aldırdım. Tıp Fakültesi Dekanı, Hastane Başhekimi ve diğer ilgililerden oluşturduğumuz bir heyet ülkemizdeki en güzel ve donanımlı hastaneleri gezerek örnek bir hastane projesi için uzun soluklu bir çalışma yaptırdım. Nihayetinde Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımız uhdesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sürekli vurgu yaptığı yatay ve Selçuklu mimarisine sahip 3 ayrı bloktan oluşan güzel bir proje çizdirdik” ifadelerini kullandı.

HASTANE SELÇUKLU MİMARİSİNDE YATAY VE 3 BLOK OLACAK

Yeni hastane projesi hakkında bilgiler veren Rektör Yıldız; “ Gelişmiş ülkelerin sağlık sistemlerinin dahi çöktüğü, insanların evlerinde, hastane koridorlarında yetersiz müdahale sebebiyle öldüğü bir dönemde Sivas’ımıza güzel bir eseri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Geçtiğimiz günlerde yine hastanemiz için yaklaşık 600 kadro tahsisi yapılmıştı. İnşallah yaptığımız bu çalışmalar ile ilimizdeki sağlık alt yapısının güçlenmesine de katkıda bulunmuş olduk. 340 dönüm yerleşke alanına sahip olacak Yeni Üniversite Hastane Binası, Kardeşler Tepesi eteklerinde depreme karşı zemin etüdü güçlü çıkan bir alana inşa edilecek ve 4 yıl içerisinde tamamlanmasını planlanıyoruz. Hastane alanında önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulması hâlinde morfoloji binası (Temel Tıp Eğitimi Binası) alanı da ayrıldı.” ifadelerini kullandı.

İHALEYE 11 FİRMA KATILDI

Rektör Yıldız; “İhaleye 11 firmanın katıldı ve firmaların tekliflerinin alınarak ihale sürecinin tamamlanmasının ardından sözleşme imzalanarak inşaata başlanacak inşallah. 20.380 m2 alana yapılacak hastane inşaat tamamlandığında 172.332 m2 kapalı alana sahip olacak. Servisler, yoğun bakım, kadın doğum ve hemodiyalizde olmak üzere toplam 1056 yatak kapasitesine sahip olacak ve olağanüstü durumlarda yatak sayısı 1213’e çıkarılabilecek”dedi.

Son olarak Rektör Yıldız; “Acil servis girişi ve hastane ana giriş kısımları ayrı yerlerde ve ayrı yollara sahip olacak. Hastane ana binada 280 araç kapasiteli kapalı, 505 açık otopark bulunacak olup, ayrıca hastane ana binasından ayrı 2.700 m2 alana 25.986 m2 lik kapalı alana inşa edilecek 516 araçlık bir kapalı otoparkla da 1301 araç kapasiteli otoparklar olacak.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.