Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesinin köklü geçmişi olan çağdaş, ilkeli ve modern eğitim anlayışı ile bölgenin önde gelen, üniversiteler arasında olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Üniversitesinde 56 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydeden Yıldız: “Üniversitemizde 15 Fakülte, 4 Enstitü, 6 Yüksekokul, 1 Konservatuar ve 14 Meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Amacımız Bilim ve teknolojiye dayalı, çağdaş yaklaşım ve yöntemlerle eğitilmiş, mesleki alanda donanımlı ve yetkin, evrensel ve milli kültürel değerleri özümsemiş, çağın gerekliliklerine ve manada ülkemizin ihtiyaçlarına göre eğitim almış üretilen hizmet ve teknolojiyi toplum yararına sunan bireyler yetiştirmek” dedi.

Göreve geldikleri günden beri çalışmalar yaptıklarının altını çizen Yıldız: “Akademisyenlerimizin ve personellerimizin lojmanlarda kalan akademisyen ve personelimiz için Üniversitemizin sadece bir iş ve sağlık alanı değil yorgunluk ve streslerini doğayla buluşarak atabilecekleri, aileleri ile birlikte hoşça vakit geçirebileceği, temiz hava ve doğanın tadına varacağı yaşam alanı hâline getirmek için uğraşı (hobi) bahçeleri yapıyoruz. Seçim sürecinde yabancı dil problemi yaşayan öğretim üyelerine ücretsiz yabancı dil kursu sözü vermiştim. Bu kapsamda Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Ücretsiz Yabancı Dil Kursu Projesi” ile yaklaşık beş ay süren eğitim sonrasında kursa katılan 44 öğretim üyesinden 32’si yabancı dil sınavını geçti. Ve önlerindeki büyük bir engel de ortadan kalkmış oldu. CÜSEM tarafından Akademisyenlere yönelik YDS Kursunda yüzde 50 indirim uygulanıyor. Yeni tasarladığımız cübbeler tamamlanarak önümüzdeki dönemde akademik kadrolarımızın kullanımına sunulacak. Kolejde öğretim elemanlarının çocuklarına yönelik yüzde 25 indirim yaparak daha iyi eğitim almalarına yardımcı olduk. CÜSEM aracılığı ile öğretim elemanlarına yönelik bu güne kadar açılmayan kurslar ilk defa açılarak hizmet verilmeye başlanmıştır” ifadelerini kullandı.