Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, YÖK’ün Erzincan Üniversitesi’nde düzenlendiği Kültür-Sanat söyleşi programına katıldı.

2015-2016 eğitim öğretim döneminde başlatılan YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri’nin yeni akademik yıldaki ikinci programı Erzincan Üniversitesi’nde yapıldı. Farklı bölgelerde yeni kurulan üniversitelerin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklerin 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi ikinci programı, Prof. Dr. M. Fatih Andı tarafından verilen “Edebiyat ve Toplumsal Değişme” adlı söyleşisiyle Erzincan Üniversitesi’nde düzenlendi.

Bu kapsamda gerçekleştirilen YÖK Kültür-Sanat Söyleşisine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, YÖK yetkilileri ve bölgedeki bazı rektörler de katıldı.

Söyleşi programlarında üniversitelerin durumu, projeleri ve eğitim etkinlikleri ele alındı. Daha önce, YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri başlığı altında yapılan etkinlikler, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde sırasıyla Bartın, İstanbul Medeniyet, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Recep Tayyip Erdoğan ve Ardahan Üniversiteleri’nde; 2016-2017 eğitim-öğretim dönemindeyse Fırat Üniversitesi’nde farklı katılımcılar ve konu başlıklarında söyleşiler düzenlenmişti.