MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Alim Yıldız, Şehre değer katan ve adeta bacasız fabrika olan CÜ’de bilimsel anlamda yerli ve milli üretime yönelik ağırlık verdiklerini, bilimsel çalışmalarda elde edilen başarılarla CÜ’nün adının daha iyi duyurulacağını söyledi.

Üniversiteyi üst sıralara çıkarmak adına gayret gösterdiklerini aktaran Rektör Yıldız, “Üniversitemiz gittikçe gelişen bir üniversite. Bilimsel anlamda da güzel çalışmalar yapılıyor. Cumhuriyet Üniversitesi aslında şehrin bir markası ve bacasız bir fabrika. Mevcut olarak 48 bini aşkın öğrencimiz var. Akademik ve idari personelimiz dahil yaklaşık 5 bin çalışanımız var. Şuanda bir üniversitede olması gereken her fakülte bünyemizde mevcut. Üniversitemiz artık yeni bir fakülteye ihtiyaç duymayan bir hale geldi” dedi.

Geçmişte ecdadımızın yaptığı gibi ilme, bilim adamına ve öğrenciye değer vererek çalışmalarını yürüteceklerini aktaran Rektör Yıldız, “Ecdadımız ilme, ilim adamına ve öğrenciye büyük önem vermiş. Bizde şuanda aynısını yapıyoruz. Üniversitede eğitim anlamında üst sıralara çıkmak, daha kaliteli öğrenci alabilmek ve kaliteli hoca bulmak istiyoruz. Bilimsel anlamda da yerli ve milli üretime yönelik çalışmalar ortaya koymak istiyoruz. Cumhuriyet Üniversitemiz bünyesinda faaliyet gösteren İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (CÜTAM)’da Ankara’da, İstanbul’da ve birçok şehirde olmayan cihazlarımız var. Bu cihazları diğer üniversitelerin ve şehrin kullanımına açtık. Yani herhangi bir şey lazım olduğunda şehrimizden müracaat eden olduğunda cihazları kullandırıyoruz. Böylece şehre de bir katma değer katıyor” ifadelerini kullandı.

“KURUMSALLAŞMAYA ÖNEM VERİYORUZ”

Cumhuriyet Üniversitesinde gerçekleştirilen kurumsallaşma çalışmalarına yönelikte bilgilerde veren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “İlk göreve geldiğim günden itibaren kurumsallaşmaya yönelik çalışmalar yaptım. İkinci kez tekrar atandım yine kurumsal kimliğe önem vermeye devam ediyoruz. Üniversitede Rektör olmasa bile işlerin yürümesi gerekir. Yine herhangi bir fakültede dekan olmasa oradaki işlerin yine yürümesi gerekir. Yani işin kişilerle yapılmaması gerekir. Kurumsallaşma olduğunda bir iş yapmak için birilerinin araya girmesine gerek kalmaz. Her şey yolunda devam eder. Bunu sağlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“YÜZ YÜZE EĞİTİM SAKINCALI OLABİLİR”

Yüz yüze eğitime başlanması noktasında sağlıkla ilgili tereddütleri olduklarını aktaran Rektör Alim Yıldız, “Tüm Türkiye’de ve Sivas’ta covid vakası noktasında azalma gözlendi. Biz de sevinmeye başlamıştık. Ancak şuan mutasyonlu virüs vakalarında yaşanan artış bizleri tedirdin etti. Üniversitemizde bin 400 civarında yabancı öğrencimiz var. Bu öğrencilerim şuan kendi ülkelerinde. Yüz yüze eğitim yapalım dersek ve kendi ülkelerindeki öğrencileri çağırırsak şehri çok kötü bir duruma getirebiliriz” dedi.

Eğitimle ilgili öğrencilerin fikirlerinin alındığını ve kendi fikirlerini de YÖK’e bildirdiklerini aktaran Rektör Yıldız, “ Öğrencilerimiz her ne kadar dikkat etselerde yurtta kalacaklar. Yemekhanede diğer öğrencilerle yemek yiyecekler. Gerekirse sohbet edecekler. Bu durum bizi korkutuyor. Tabi YÖK nasıl karar alısa biz o karara uyacağız ancak görüş olarakta biz bu konuyu YÖK’e bildirdik” ifadelerine yer verdi.

“CİHAZ EKSİKLİKLERİNİ GİDERDİK”

İlimizdeki insanların tedavi için başka illere gitmelerini önlemek adına cihazlar aldıklarının altını çizen Rektör Yıldız, “Hastanemizde yeni iki yoğun bakım açtık. Yoğun bakım olmadığında hasta başka yere gönderilmek zorunda kalınıyordu. Aynı zamanda yoğun bakımlarda kullanılan cihazlarda bir hayli önemli idi. Yeni cihazlarla birlikte açılan yoğun bakım şuan hizmet veriyor. Yine Göz kliniğine 2 önemli cihaz aldık. Üniversite hastanelerinin sadece bir kaçında var alınan yeni cihaz. Göz hastalığı denildiğinde hastalar Kayseri’ye gidiyordu. Sivas’taki bir hastanın Kayseri, Malatya, Ankara veya İstanbul’a gitmesini istemiyoruz. Hastalarımızı Sivas’ta tedavi etmek istiyoruz. Bunun içinde hastaneye hem cihaz hemde hoca anlamında ciddi değer veriyoruz. Yine kilolu hastaların tomografi çektirebileceği 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazıda hastanemize kazandırdık” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.