MEHMET TIRPAN

Karayolları Bölge Müdürü Aydoğan Aslan Sivas genelinde yapılan köprü, yol, asfalt ve bakım onarım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Havaların ısınması ile birlikte bazı inşaat şantiyelerinin açıldığını bazı şantiyelerin ise önümüzdeki günlerde açılacağını aktaran Aydoğan Aslan, “Kış mevsimi nedeniyle yarım kalan çalışmalarımız şantiyelerin açılması ile birlikte hızlı bir şekilde devam edecek. Yıldız Dağı yolunun son kısmının ihale edilmesi noktasında Genel Müdürlüğümüzden ihale yetkisi istedik. Yazışmaların ardından yetki verilmesi Genel Müdürlüğümüzde imzada birkaç gün içerisinde olumlu sonuç alacağız” dedi.

Sivas’taki diğer kamu kurumları ile koordineli olarak çalışmaların yürütüldüğünü aktaran Bölge Müdürü Aslan, “Terminal bölgesinin karşı tarafında yapılan kavşakta şuanda çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl içerisinde ikinci köprünün de kirişlerini koyarak döşemelerini döktük tamamladık. Bi aksilik olmazsa güney yan yolda çalışmalara başlayacağız. Bu kısımda ÇEDAŞ’ın elektirk kabloları var. Bunların deplasa edilmesi gerekiyor. ÇEDAŞ’la koordineli bir şekilde bu hatlarımızı çalıştırmayı geçiktirmeden deplasesini yapmamız lazım. Yine aynı kavşakta şuanki programa göre yağmurlar fazla etkilemezse Mayıs ayının ikinci yarısında bölgedeki çalışmayı tamamlamayı planlıyoruz. Hem Üniversite tarafından gelen yolu ve Yenişehir Bölgesinden gelen yolu Belediye yapıyor. Çalışmaların eş zamanlı bitmesi açısından çalışmaları Belediye ile koordinasyonlu bir şekilde yürütmemiz lazım. Her yıl olduğu gibi bu yılda Sivas ve çevre ilerde yapımı devam eden veya yeni işe başlanılan işler de hızlı ve kontrollü bir şekilde yürütülecek” ifadelerini kullandı.