Sivas İl Özel İdaresi tarafından 100 milyon TL’nin üzerinde bir bütçe ile yapılan ve Sivaslılar tarafından oldukça beğenilen Yıldız Dağı Kayak Merkezi, işletmeye açılıyor. Bu kapsamda bir firmanın Yıldız Dağı’na talip olduğu ve görüşmelerin başladığı öğrenildi.

Divriği İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Aydın’ın Yıldız Dağı’na kaç lira ödendiği hakkında ki sorusu üzerine söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, Yıldız Dağı’nı işletmek için bir firmanın talip olduğunu söyledi. Görüşmelerin sürdüğünü ve il genel meclisi üyeleri olarak Yıldız Dağı’na talip olan firmanın başka işletmelerini gezeceklerini söyleyen Özata, “Bu gelişmeler ışığında bir karar verilmesi gerekecek. Firma bu konuda ciddi yaklaşıyor” ifadelerini kullandı.

YILDIZ DAĞI 3 MİLYON TL ZARAR ETTİ

Yıldız Dağı’nın yıllık zararının 3 milyon TL olduğuna dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, “Yıldız dağı Sivas için yapılmış sosyal bir tesis. Dolayısıyla kamu yararına çalışıyor. Devletin bazı yapmış olduğu yatırımlar kazanabilir ama Yıldız dağından para beklemeyelim. Burası zarar ile ediyor biz bu zararı asgariye düşürmek için çalışıyoruz. Grup başkanvekilleri ile bir toplantı yaptık, isim vermeyeceğim, buraya bir şirket talip oldu. Görüşmeler yapıyoruz. Görüşmeler neticesinde karar vereceğiz. Geçen yıl buranın zararı 3 milyon TL idi. Eksiklerimiz vardı. Şirketle şuan da görüşmeler sürüyor. Grup başkanvekilleri ile önümüzde ki ay şirketin çalıştırdığı tesislere kapsamlı gezi yapacağız” dedi.

OTEL KAPASİTESİ YÜKSELTİLMELİ

Otel kapasitesinin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken Özata, “Bugün dışarıdan bir misafir gelse bizim otelin kapasitesi 90 kişilik. Burada otel yatırımının yetersiz olduğunu görüyoruz. Oraya 400-500 yataklı bir otel yapılması lazım. Fakat para kazancak şunu yapacak gibi vatandaşı yanıltmayalım. Yıldızdağı yıllık 3 milyon lira zarar ediyor, biz bu zararı 1 milyona düşürürüz ama burayı değerlendirmek gerekir. Buraya 100 milyon TL para ayırdık ama Kayseri 200 milyon Euro harcamış. Biz bugün ki şartlara bakacak olursak Erciyes’ten daha az. Ama Erciyes’in yatak kapasitesi şuan da bin 500 yataklıdır. Tüm bunları 3 yılda yaptığımıza göre tabii ki eksikliğimiz var. Halk için, vatandaş için hafta sonları eğlenceli bir tesis. Kar yağdığı sürece çalışan bir tesis. Çok fazla kar beklemek doğru olmaz. Özel idareden ayrılan para çok bir şey değil” ifadelerini kullandı.