Mehmet TIRPAN

Sivas Valisi Davut Gül, Yıldız Dağ Kış Sporları Turizm Merkezinde kar olmadığı için sezonun geç açıldığını ancak bölgede oldukça yoğunluk yaşandığını söyledi.

Yapay kar makinalarını sıcaklık düşmediği için de verimli kullanamadıklarının altını çizen Gül, “Bu sezon geç açıldı ama oldukça yoğunluk yaşandı. O nedenle konaklama noktasında ihtiyaçlara karşılık tam anlamıyla verilemedi. Yıldız Dağı’ndaki yatak kapasitesini 100’den 350 çıkaracağız” dedi.

Sezon kısada sürse vatandaşların kayak yaptığının altını çizen Gül, “Yıldız Dağ tercih ediliyor. Geçmiş yıllara göre bu sene yoğunluk oluştu. Yoğunluk çok olunca tam anlamıyla ihtiyaçlar karşılanamadı. Talebe göre gelecek sene düzenleme yapılacak. Yatak kapasitesi artırılacak. Yıldız Dağ yeni bir tesis. Mevcut otel ihtiyaçlara cevap vermiyor. İdari bina otele çevrilecek. Günü birlik alanlar oluşturulacak. Yatak kapasitesini 350’ye çıkaracağız. Şunda 100 kişilik bir yatak kapasitesi mevcut. Yıldız Dağ kar eden bir yer değil. Yıldız Dağ halka açılmış sosyal bir hizmet. Önemli olan buranın Sivas’a kazandırılması. Yıldız Dağı’na 110 milyon para harcadık. Ancak bi 110 milyon daha harcayabileceğimiz yer var. Oraya para harcarsak başka bir yere kamu yatırımı yapamayız. Bu bir tercih meselesi. Biz Yıldız Dağı’nın büyüklüğünün Sivas’a yeteceğini düşünüyoruz. Konaklama ve işletme ile ilgili ufak tefek eksiklikleri tamamlayarak hizmet vermeyi ön görüyoruz. Havaalanı - Yıldız Dağ yolu ve Yıldız Dağı Tokat bağlantısı yapıldığında o bölgede daha canlılık yaşanacak” ifadelerini kullandı..