Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (CÜBAP) tarafından 2017 yılı içerinde akademik personel tarafından hazırlanan 283 projenin desteklendiğini söyledi.

12 adet farklı kurum tarafından desteklenen proje hakkında bilgi veren Yıldız, “2017 yılında yeniden yapılandırdığımız BAP desteklerimizle, 7 farklı kategoride çok büyük miktarlarda proje destekleri verilmektedir, 2015 yılında 184 projeye 3 milyon tl destek sağlanmışken 2017 yılında 284 projeye 7 milyon 200 bin tl lik destek sağlandı” dedi.

2015 yılında 323 akademisyenimiz teşvik için başvurduğunu ve sadece 23 kişi 100 tam puan aldığının altını çizen Yıldız; “2017 yılında bu sayı 726 öğretim üyesine yükselmiş 47 akademik personelimiz 100 tam puan almıştır. Hızla gelişen bir üniversite olmanın verdiği heyecan ve coşku ile Sultan Şehir Sivas ile her yönden bütünleşmiş bir üniversite olarak yoluna devam etmekte olan Cumhuriyet Üniversitesi’nin, “Gelenekten Geleceğe” sloganıyla çıktığı bu yolda, ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere ulaşmayı hedeflemektedir. “Marka Şehir, Dünya Üniversitesi” olma gayesiyle çıktığımız bu uzun soluklu yolda başarı grafiğini sürekli olarak yükseltmeye devam edeceğimize inanıyorum. Yine Üniversiteler akademik çevrede düzenledikleri sempozyum ve bilimsel toplantılarla anılırlar. Bizde bu çerçeve de 2017 yılında 25’den fazla sempozyumlara katıldık. Uluslararası Kudüs’e Evrensel Bakış Çalıştayı,  Uluslararası Kösedağ Şurası, Epilepsi Sempozyumu, Uluslararası Hz. Ömer Sempozyumu, Uluslararası Halk Kültüründe Toprak Sempozyumu, Uluslararası Mehdilik Sempozyumu, Uluslararası Eğitim Teknoloji Sempozyumu, Baş ve Boyun Kanseri Sempozyumu,

Acil Tıp Sempozyumu gibi birçok ulusal veya uluslararası bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptık. Bilimsel toplantı düzenleyen öğretim üyelerimizin talep ettiği her türlü desteği verirken, 2018 yılında daha fazla bilimsel toplantıya destek sağlamayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı.