MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Kardeşler Tepesinin eteğine yapılan ve 15 Bloktan oluşan yeni hastane inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

İnşaat çalışmalarının 2023 yılından önce bitirilmesinin planlandığını aktaran Yıldız, “Yıl sonuna kadar kaba inşaatın çoğu bitmiş olacak. Kış döneminde de çalışmalar içeride devam edecek. Yüklenici firma ile de sürekli irtibat halindeyiz. Şu anda herhangi bir sorunumuz yok. Hastane Projesi Eylül 2023 yılında bitirilmek üzere ihaleye çıkılmıştı. İnşallah daha erken bitmesini hedefliyoruz” dedi.

Yeni hastanenin hizmete açıldığında son teknolojiye sahip tıbbı cihazlarla donatılacağını aktaran Rektör Yıldız, “Hiçbir hastamızı il dışına göndermek istemiyoruz. Bu sebeple hastaların tedavilerinin kendi şehirlerinde yapılması gerektiğini hep düşündük. Bu sebeple hastalarımıza daha konforlu ve kaliteli sağlık hizmeti vermek adına yeni hastanemizin temellerini 2020 yılında attık. Hastanemiz bittiğinde Sivaslılara yakışan bir hastane olacak. Ayrıca bölgedeki diğer illere de rahatlıkla sağlık hizmeti verilebilecek. Hastanemizi 2023 yılında açmayı hedefliyoruz. 1071 yataklı hastanemiz tek ve çift kişilik odalardan oluşan bir hastane. İnşaat alanın ön kısmındaki blokların çoğu bitti. Toplamda 24 süit oda, 163 tek kişilik, 302 çift kişilik odamız var. 7 adet 53 yataklı yoğun bakım odası, destek ve rezerv odaları bulunuyor. Bloklarımız 4 ve 7 kattan oluşuyor. O bölgede en arkada bulunan blokta hastaların kaldığı binalar olacak. Zeminde çok sağlam. İnşaat çalışmaları bittiğinde Sivas’a nitelikli ve güzel bir hastane kazandırmış olacağız. Bu konuda bizlere destek veren başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.