Mehmet TIRPAN

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Yeni yapılan kütüphane ile çok sayıda ders çalışma alanı oluşturularak, kitap alıp verme makineleri kullanımı başladığını öğrencilerin kütüphaneyi oldukça verimli kullandığını söyledi

Yazılı ve elektronik kaynak sayısında artırıma gidildiğini belirten Yıldız, “Kütüphanelerimizde abone olunan elektronik veri tabanı sayısı 16’ya çıkarılarak, 200 bine yakın elektronik dergiye 7/24 erişim sağlanmaktadır. Basılı ve elektronik kaynaklarımızın sayısı da 120 bini aşmış bulunmaktadır” dedi.

Öğrencilerin mesai saatleri dışında da kütüphaneyi kullanabilmeleri için saat düzenlemesine gidildiğinin altını çizen Rektör Yıldız, “Son teknoloji ile donatılan kütüphanemiz, başka üniversitelerden öğretim üyelerinde incelenmek üzere ziyaret edilmiş, birçok uygulama beğenilerek kendi üniversitelerinde de kullanılmak üzere notları alınmıştır. Yine Personel, öğrenci, ek ders, EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) gibi birçok farklı otomasyon sisteminin verimli halde kullanılabilmesi için Entegre Yönetim Sistemi adını verdiğimiz bir sistem ile artık tüm otomasyonları birbirine bağlı şekilde kullanabiliyoruz.

Örneğin mezun olacak öğrencinin verisini Öğrenci Bilgi Sisteminden Elektronik Belge Yönetimi Sistemine online olarak aktararak anında elektronik ortamda diploma basımına başladık. Öğrencilerimiz üniversite tarihinde ilk kez mezun oldukları anda diplomalarını alabilecekler. Böylelikle Geçici Mezuniyet Belgesi de tarih oldu. Ayrıca yeni kullanmaya başladığımız Öğrenci bilgi Otomasyonu ile farklı bir üniversite okuyan öğrenciler tespit edilmiş, bu öğrencilerden harç ücreti alınmıştır. Daha önce bu öğrenciler tespit edilememesi sebebi ile üniversitemizin maddi kayıpları olmaktaydı. Elektronik ortamda basmaya başladığımız diplomalar hem Türkçe hem de İngilizce dillerindir” ifadelerini kullandı.