Mehmet TIRPAN

Son dönemde Sivas kamuoyunu oldukça meşgul eden Eski Numune Hastanesi A Blok’un yıkım ihalesi 26 Mart saat 14.00´da Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantı salonunda yapılacak. Binasının yıkılmasıyla ilgili Mimarlar Odası Ankara Şubesi konuyu yargıya taşırken, ilimizde ise tescili kaldırılan binanın yıkımı için çalışmalar başlatıldı.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara´da Anıtlar Üst Kurulu´nun yaptığı toplantı ve değerlendirmeler sonucunda binanın vasıfsız olduğu, söz konusu tescilin kaldırılması ve tehlike arz etmesi sebebiyle de yıkılması gerektiğine karar verdi.

Bu gelişmelerin ardından Sivas Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından eski Numune Hastanesi A Blok´un yıkılması için ihale hazırlıkları yapıldı. Yıkım ihalesi 26 Mart Pazartesi Günü saat 14.00´da Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantı salonunda yapılacak. İhalenin sonuçlandırılmasından itibaren 5 gün içerisinde ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacak. Yer tesliminden itibaren 5 gün içerisinde yıkıl çalışmalarına start verecek olan firma, 30 gün içerisinde eski Numune Hastanesi binasını yıkacak.