MEHMET TIRPAN

Kentin ortasında uzun yıllardır atıl vaziyette kalan eski sanayi de mülk sahipleri ile anlaşmanın sağlandığı, Ramazan Bayramı hemen sonrası ise yıkımların başlayacağı açıklandı ancak bölgede faaliyet gösteren esnaflarda halen dükkanlarını taşımış değil. Yıkım işlemlerine başlanması için bölgedeki esnafların acilen taşınması gerekiyor ancak esnaflarda taşınma hazırlıkları görünmüyor. Özellikle Atatürk Caddesi’ne bakan dükkanlar halen faaliyetlerini tam kapasite devam ettiriyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediye ve hak sahipleri ile mutabık kalınması ile birlikte bölgenin acilen boşaltılması bekleniyor. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı günümüzde bölgede hayata geçirilmesi planlanan projenin bir an önce hayata geçirilmesinde fayda var. Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin ardından bakanlıkların ve kurumların bütçeleri de kısıtlanacak gibi gözüküyor. Alana yapılması planlanan sağlık ocağı, park, yürüyüş yolları ve okul için bakanlıklardan destek alınması gerekecek.

82 BİN METREKARELİK ALANDA HAYATA GEÇİRELECEK PROJE ŞEHRİ GELİŞTİRECEK

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen eski sanayideki imar problemi ortadan kaldırıldı. Belediye öncülüğünde hayata geçirilecek proje hem bölgeye hem de kente ciddi değer katacak. Yapılan imar çalışmasında eski sanayinin Atatürk Caddesi’ne bakan kısmı ayrı iç kısımları ayrı değerlendirildi. Bölgede yapılacak konut alanları 8 kat olarak belirlendi. Atatürk Caddesi’ne bakan kısımda ise yine üçer katlı dükkanların yer alması planlandı. İmar uygulaması kesinleşen eski sanayi de Belediye 18 imar uygulamasını da tamamlandı. İnşaata hazır hale gelen alanda Belediye’nin belirlediği proje

uygulanacak. Bölgenin boşaltılması halinde acilen yıkım işlemleri başlayacak ve aynı zamanda esnafların mağdur olmaması için Atatürk Caddesi’ne bakan kısımdaki ticaret alanlarının temelleri atılacak.