Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6652 %0.15
39,9336 %0.24
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA

YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA

MELTEM DUMAN

Geçtiğimiz yıl çuval çuval satılan kuru soğan cep yakmaya devam ediyor. 17-18 TL bandından 25-30 TL bandına çıkan soğanın bir türlü fiyatı düşmüyor.

İklim şartlarına uygun olmayarak depolarda tutulan soğanın filizlenmesi sonucu çöpe atılmıştı. Nisan ayı ile birlikte iklime bağlı olarak yeni hasatların gelmemesi soğan fiyatlarının yükselmesine neden oldu.soğanmel

Soğan konusunda talihsiz bir yıl geçirdiklerini söyleyen esnaflar talebin çok olmasına karşın depolardaki soğanın azlığını mecburi fiyatlara yansıdığını belirtiler.

Hal esnafı bu sene arz-talep dengesinin bozulmasından kaynaklı fiyatlarda artış yaşandığını söyleyerek, " Soğan fiyatları 25-30 lira bantlarında seyir ediyor. Bu sene üretimin azlığı ve iklimden kaynaklı hasatların gecikmesi maalesef ki etiketlerimizde artışa sebep oldu. Geçen sene soğan çoktu, fakat talep yoktu. Bu senede maalesef ekim olmadığından kaynaklı fiyatlarda böyle oldu. Bizim ve vatandaşlarımızın umudu bayram sonrası havaların ısınması ve hasatların yapılmasına yönelik. Tüketici de ömründe görmediği fiyatı gördü. Bu sebeple almakta güçlük çekiyorlar." dedi.

Vatandaşlar, havaların bir an önce düzelip soğan hasatlarının yapılmasıyla birlikte fiyatların düşmesini dört gözle bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *