SEYİT ÖMER YILDIZ

Ankara - Sivas Yüksek Hızlı Tren projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken havaların ısınması çalışmaları daha da hızlandırdı.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Ulaştırma Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Ömer Tanrıkulu; “Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında test sürüşleri yapılmış olup, Ankara’dan Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesini de kapsamıştır. Hattın 393 kilometre uzunluğunda zor bir coğrafya üzerine yapıldığını, 66 kilometre uzunluğunda 49 tünel, 53 adet viyadük, 217 alt ve üst geçit ile 61 adet köprü ve menfez inşa edilmiştir” dedi.

Ankara – Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında artık son günleri yaşıyoruz diyen Tanrıkulu; “ Açılış için son testler ve ayarlar yapılmaktadır. Şuan için çalışmalar yüzde 75 oranında tamamlandı ve bundan sonra kalan kısımda hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Tahminen 4 Eylül’de bütün hemşerilerimizi Ankara – Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı ile buluşturmuş olacağız. Proje kapsamında Ankara ve Sivas arasındaki 393 kilometrelik projenin tamamlanmasının ardından iki şehir arasındaki 12 saatlik ulaşım süresi 2 saate inecek” ifadelerini kullandı.

Projede pandemi nedeniyle zorluklar yaşandı diyen Ömer Tanrıkulu; “ Hızlı trenin Sivas’a gelmesi ile beraber İnanç turizmi, Sıla turizmi, Kültür Turizmi hareketlilik kazanacak ve iş insanları, bilim insanları ve sanatçılarımızın Sivas’a akın akın geleceklerine ve şehrimize değer katacağına inancımız tamdır” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.