MEHMET TIRPAN

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, Sivas - Ankara Yüksek hızlı Tren hattının biran önce tamamlanması halinde Orta Anadolu’nun incisinin Sivas olacağını söyledi.

Sivas’ın artık göç veren bir il olmaktan çıkacağını savunan Başkan Peker, “Yapımına hızla devam edilen Ankara - Sivas Hızlı Tren hattının Sivas - Yerköy arasındaki çalışmaları tamamlandı diyebiliriz. Merkezi gar yerinde de çalışmalar devam ediyor. Temennimiz Balışeyh - Ankara arasındaki hattın kısa sürede tamamlanması yönünde” dedi.

Yüksek Hızlı Tren’in Sivas - Ankara hattında transit sefer yapması için Balışeyh - Ankara arası çalışmaların bitmesine bağlı olduğuna dikkat çeken Peker, “Proje yüzde 90 oranında tamamlandı. Ancak Balışeyh ve Ankara arasında çalışmalar henüz bitmedi. Biz Sendika olarak soruyoruz bahsettiğim hatta çalışmalar ne zaman tamamlanacak. Hızlı trenin 2 saat yolculuk süresince 9 istasyonda durması planlanıyor. Ankara’dan sonra Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli’nden sonra Sivas’a ulaşacak. Bu proje bittiğinde Sivas Metropol kent konumuna gelecektir. Hat üzerinde bulunan yerleşim yerlerinde de ticaretin artacak. İller hem ticari hem sos yo-kültürel değer kazanacak. Yine illerin tanıtımı daha etkin hale gelecek ve turizm canlanacak. Ülke ekonomisine katma değer sağlanacak. Firmaların iş yapabilirliği artınca üretimi destekleyen iş gücü yaratabilen yan sanayi kuruluşların buralarda daha etkin verimli hale gelmesi büyük kentlerdeki nüfus artışını durduracak. Diğer illere teşvik sağlanması nüfus dağılımındaki dengeyi de sağlayacaktır. Temennimiz Sivas Ankara yüksek hızlı tren projesinin 2020 sonlarında bitip hizmet vermesidir. Bizlerin sendika anlayışı şu dur. Karanlığa kızmaktansa bir mum yakma evladır. Marifet iltifata tabidir sözü gereği yapılan her güzel işi takdir ederiz” şeklinde konuştu