MELTEM DUMAN

El emeği göz nuru olan patiklerini satarak hayatta kalmaya çalışan 58 yaşındaki Hacer Bozkurt, sattığı patik, tespih gibi eşyalarla günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Şireci Hanı’nın önünde soğuk hava şartlarına rağmen evine ekmek götürmek için mecburen çalışmak zorunda kaldığını belirten Bozkurt, kazandığı ücretle geçinmekte zorlandığını belirtti.

Babasından kalan emekli maaşını şikayet edilmesi gerekçesiyle kesildiğini, buna bağlı olarak mağduriyet yaşadığını belirten Bozkurt, Kesilen maaşının tekrar bağlanması için başvuruda bulunduğunu fakat yetkililerin çözüm bulmadıklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hacer Bozkurt, “ Eşimden 10 yıldır ayrıyım. Oğlumun biri askere gitti. Diğeri ceza evinde olunca iş başa düştü. İlk etapta şeker satıyordum. Esnaflar aldılar da. Daha sonra iplik aldım sonra patik yaptım. Patikleri günlük satış yapmaya çalışıyorum. Yetkililerden maaşımı geri bağlamalarını istiyorum. Eşimle birlikte aynı evde kaldığıma dair şikayet uğruna maaşımı kestiler. 10 yıldır ayrıyız ve rahatsızlandığı için bakımını yaptık. Ancak insanlar anlamadan bilmeden konuştukları için maaşım kesildi ve mağdur oldum” dedi.

Yardım konusunda Hayat Ağacı Derneği’ne başvuru yaptığını da iddia eden Bozkurt, Hayat Ağacı Derneği yetkililerine mağdur olduğunu beyan etmesine rağmen maaşımın olduğu gerekçesi ile yüzüne bakmadan sadece 3 ekmek verip gönderdiklerini de iddia etti.

Son olarak Bozkurt, yetkililerden yardım etmelerini rica ettiğini, kesilen maaşının ise geri bağlanmasını talep ettiğini söyleyerek sözlerini sonlandırdı.