MEHMET TIRPAN

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, yüksek sulama maliyetlerini Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine taşıdı.

Çiftçilerin girdilerinin azaltılması noktasında defalarca girişimlerde bulunduklarını aktaran CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde faaliyet gösteren, Yusufoğlan, Güneykaya, Sarıyar ve Karkın köylerindeki araziyi sulamak için kullanılan Güneykaya göletinin maliyetini Meclis gündemine taşıdı.

Bölgede ekim yapılan ürünlerin sulama ücretlerinin en yüksek tarifeden işlendiğini kaydeden Karasu, ‘’Örneğin şeker pancarında dönüme 164 TL talep edilmektedir. Zor şartlarda üretim yapan ve girdi maliyetleri her geçen gün artan üreticilerimizin bu yüksek sulama ücretini ödeme şansı kalmamıştır. Alın terinden ve emeğinden başka bir sermayesi olmayan çiftçimizin kaderiyle ve ülkemizin geleceğiyle oynamaktan vazgeçin. Milyonlarca vatandaşımızın mağduriyetinin vebali sizin omuzlarınızda’’ ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye gölet sulama ücretlerinin akıbetini soran Karasu sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Bu bağlamda Tarım ve orman Bakanına sormak istiyorum Yapmış olduğunuz göletlerin maliyetini çiftçinin sırtına mı yüklemek istiyorsunuz? Bu sulama ücretleri oluşturulurken bölgeler arası verim göz önüne alınmadan sadece göletlerin maliyetini mi göz önüne almaktasınız?’’ şeklinde konuşmasını sonlandırdı.