MEHMET TIRPAN

İlimizde Ekim ayından itibaren öğrenci kabulüne başlayacak olan Yetenek ve Beceri Merkezi’nin işleyişine yönelik çalıştay düzenlendi. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Yetenek ve Beceri Merkezi’nin oluşturulma süreci hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yetenek ve Beceri merkezinin Sivas’ta eğitime büyük katkı sağlayacağını belirten Savaşçı, “Çocuklarımız özgürce yeteneklerinin ve becerilerinin götürdüğü yerlere gidecekler. Türkiye’deki ve belki dünyadaki ilk tam donanımlı, elverişli yetenek ve beceri merkezinin açılışını gerçekleştirmek üzereyiz. Buradan birçok öğrencimiz faydalanacak” dedi.

Çocukların hem becerilerini hemde yeteneklerini geliştireceklerini aktaran Savaşçı, “Hafta içi öğretmen arkadaşlarımız bizim sistemimizden başvurularını yapıp randevularını alacaklar. Alanda etkin ve yetkin öğretmenlerimiz tarafından eğitim alarak bir günlerini orada geçirecekler. Hafta sonları da parlak zekâlı dediğimiz 120-129 arası IQ’ya sahip çocuklarımız buraya gelerek kendi yetenekleri doğrultusunda eğitim almaya devam edecekler. Çocuklarımız özgürce yeteneklerinin ve becerilerinin götürdüğü yerlere gidecekler” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER YETENEK TARAMASINDAN GEÇECEK

Yetenek ve Beceri Merkezi Müdürü Bilge Kaya ise ilk olarak merkezin özellikleri ve faaliyet alanı hakkında bilgi verdi.

Merkeze katılmak isteyen öğrencilerin yetenek taramasından geçirileceğini aktaran Kaya; “Sivas yetenek ve beceri Merkezi gerek kuruluşu gerek yapısı gerekse işleyişi ile Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğine sahiptir. Merkezimizdeki atölyelerde anasınıfından 7. sınıfa kadarki öğrenciler eğitim görecektir. 2 grup öğrencimiz olacaktır. Bunlardan; 1. grup hafta içi okullarımızdan randevu alarak gelecek olan öğrenciler olacaktır. Burada Sivas’ın her alanındaki öğrencilerimizi merkezimizle buluşturmayı hedefliyoruz. 2. grup öğrencilerimiz yetenek taramasından geçen parlak zekâ olarak belirttiğimiz öğrencilerimiz olacaktır. Bu öğrencilerimiz hafta sonu gelecektir. Merkezimiz 7 gün öğrencilerimize hizmet verecek olup saat 9’dan 15’e kadar atölyelerimiz de kurslar verilecektir. 12 adet atölyemiz bulunmaktadır ve her bir atölyemiz hafta içi 20, hafta sonu 12 öğrenciye hizmet verecektir” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yetenek ve Beceri Merkezi Çalıştayı gerçekleştirildi. Katılımcılar, Yetenek ve Beceri merkezinde gerçekleştirilecek eğitim çalışmaları üzerinde görüş alışverişinde bulunarak program ve içerik geliştirilmesi konusunda önerilerini dile getirdiler.