SEYİT ÖMER YILDIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanlığından işsizlik, kadına şiddet ve mezhepsel ayrılıklar konusunda açıklama geldi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İl Eğitim Sekreteri Semanur Yeşil “Ülkemiz insanının sürekli boğuşmak zorunda olduğu işsizlik - siyasal iktidar tarafından bir türlü gerçekleştirilemeyen yeterli istihdam alanı ve üretim sahası açılamaması var olan fabrikaların kapatılması özelleştirilmesi ve tüm bunların yol açtığı ekonomik bunalım ve psikolojik sıkıntılar gün gibi karşımızda durmaktadır”dedi.

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 980 bin kişi artarak 4 milyon 650 bin kişi oldu diyen Semanur Yeşil, “İşsizlik oranı 2,9 puanlık artış ile yüzde 14,0 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Aynı dönemde; tarım dışı işsizlik oranı 3,5 puanlık artış ile yüzde 16,7 olarak tahmin edildi. Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı 6,6 puanlık artış ile yüzde 27,4 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 2,9 puanlık artış ile yüzde 14,3 olarak gerçekleşti. Öte yandan yüzde 14 işsizlik oranı Ağustos dönemleri arasında son 15 yılın en yüksek rakamı oldu. TÜİK in açıkladığı verilere göre cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik oranlarıyla beraber ülkemizde intihar vakaları da artmış bulunmaktadır” diye konuştu.

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selman Koçdere ise “İç İşleri Bakanı Süleyman soylu’nun 2016'da 304, 2017'de 353, 2018'de 280 kadının cinayete kurban gittiğini belirterek " Bu yıl ise maalesef geçen yılın biraz üzerindeyiz. En son güncel veriye göre 2019 yılı kadın cinayet sayısı 299 " dedi ve ekledi " Son üç yıl içerisinde öldürülen 1167 kadından sadece 76 sı hakkında bir koruma kararı verilmiştir. Toplam içindeki oranı yüzde 6.5 Buradaki faillerin yüzde 86'sının daha önceden sabıkası söz konusu değildir. Faillerin yüzde 63.5'i eş veya partner yüzde 32'si ise akrabadır. Sîzlerinde anladığınız üzere bir İçişleri Bakanı kendi sorumluluğu altında bulunan emniyetin bu ülkede herhangi bir kadını koruyamadığını ve bu ülkenin yasalarının da ne kadar etkisiz kaldığını kendi sözleri ile dile getirmiş olup; bu ülkede insan canının ne kadar değersiz olduğunu gözler önüne sermiştir” ifadelerini kullandı.

“GALEYANA GELMEYİN”

Geçmişte olduğu gibi insanları birbirine kırdırmak isteyen hainlerinde ortaya çıktığını bu konuda sağ duyulu olunması gerektiğinin altını çizen Koçdere, “21. yüzyılda İzmir Gaziemir'de yaşanan tatsız hadise tamamen kamplaştırma ötekileştirme ayrıştırma amaçlıdır. Bu tarz provokasyonlar tamamen yurttaşlarımızı bölmek Alevi - Sünni mezhep ayrımına itmek amacıyla yapılmaktadır. Malatya'dan Adıyaman'a Adıyaman'dan İzmir'e kadar kapılar işaretlenmiştir. Bu işaretlemeler aklımıza zamanında yapılan katliamları getirmektedir. Halkımız bu gibi konularda vakarlı duruşunu sergilemesi ve galeyana gelmemesini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.