SÜMEYRA DENİZ

 

Yerli otomobil Sivas’ta üretilsin talebi Change.org’ a taşındı. İstenilen  her konuda, dijital imza kampanyası oluşturmaya olanak sağlayan bir platform olan Change.org’ta Yerli Otomobilin Sivas’ta üretilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Yerli otomobilin Sivas’ta üretilmesi için başlatılan imza kampanyasında bu talebin gerekçeleri de sunuluyor. Neden mi Sivas’ta üretilsin başlığı altında ki bilgilendirme ve sebepler ise şu şekilde; Eksantrik milin Sivas‘ta üretiminin yapılması, demir yolu bağlantılarının Sivas’ta olması, otoban yolları tüneller ve bağlantı yollarının Sivas’tan geçmesi, Anadolu‘nun kavşak noktası olması, hava ulaşımı olması, Belediye’nin de bu konuda destek vereceğini açıklaması ve Sivas’ta ki göçün önlenmesi gibi birçok sebep sunuluyor.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’da daha önce bu talepte bulunmuştu. Fabrikanın Sivas´ta kurulması durumunda araziyi bedelsiz olarak vereceklerini, altyapıyı hazırlayacaklarını, raylı sistemi fabrika alanı içine kadar ulaştıracaklarını söyleyen Aydın, "Yatırımcı için ne ihtiyaç olursa Sivas olarak yanlarında olacağımızı ve destekleyeceğimizi, o üretimin Sivas´ta faaliyete geçmesi için en az onlar kadar istekli olacağımızı bilmelerini istiyoruz." demişti.

Yaklaşık 5 bin kişinin imzalaması beklenen kampanya da şu an ulaşılan imza sayısı 2 bin 803 imza.