Mehmet TIRPAN

Büyük Birlik Partisi (BBP) Grup Başkanvekili Aytekin Kulmaç, Sivas’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivaslılara yerli otomobil fabrikasının ilimize kurulması noktasında müjde vermesini beklediklerini ifade etti.

Bu konuda Sivaslılara, siyasilere ve sivil toplum kuruluşlarına görev düştüğünün altını çizen Kulmaç, “İktidar, Muhalefet, Ana Muhalefet partileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının içerisinde bulunduğu bir heyet oluşturalım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yerli otomobil fabrikasının Sivas’a kurulması noktasında talepte bulunalım” dedi.

Farklı illerdeki bakanların ve milletvekillerin bu konuda girişimlerde bulunduğunu vurgulayan Kulmaç; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas’a gelecek olması elbette şehre ciddi manada katkılar sağlayacaktır. Ancak son dönemde Türkiye’nin ciddi manada gündeminde olan yerli otomobil yapımı ile ilgili 5 büyük şirketin bir araya gelip bunu üstlenmiş olması zaman zamanda farklı milletvekillerinin farklı vatandaşların veya sivil toplum kuruluşlarının kendi illerine bunu talep etmiş olmalarını basından hep izledik. Bu konuda Sivas Valisi Davut Gül’e de çok teşekkür ediyorum. Bir beyanatında yerli otomobilin üretimi noktasında II. Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamının tahsisi edilebileceği yönünde açıklama yaptı. Umut ederdim ki bu açıklama sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden siyasi partilerden gelsin. Ama ne hikmettir ilin mülki amirinden geldi. Cumhurbaşkanımız Sivas’a geldiğinde Sivas’ta bulunan sivil toplum kuruluşu başkanları ve etkili arkadaşların Cumhurbaşkanımızdan yerli otomobil fabrikasının Sivas’a kurulması noktasında talepte bulunmaları gerekir diye düşünüyorum. Hatta BBP olarak da ben bu sözleri buradan bir kez daha tekrarlıyorum. İnşallah Cumhurbaşkanı yerli otomobil fabrikasının Sivas’ta kurulması ile ilgili bir müjde verir de biz de şu göçü engelleyici tedbiri almış oluruz diye düşünüyorum. Tabii Sivas’ta sürekli konuşulan ama bugüne kadar henüz netleşmemiş olan TBMM’de Milli Eğitim Komisyonu’nda da duran Sivas’ın ikinci bir üniversite derdi vardı. İnşallah Cumhurbaşkanımız bunun da sözünü verir diye düşünüyorum. Sivas olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, siyasi partiler olarak Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz budur diyorum ve kendisine de bugünden hoş geldiniz diyorum. Biz de bir söz vardır. Bir yere ziyarete giderseniz özellikle siyasiler, bakanlar, başbakanlar elinde heybesinde bir şeylerle giderdi. İnşallah Cumhurbaşkanımızın Sivas adına heybesi dolu olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.