MEHMET TIRPAN

Ülkemizde üretilen, yetiştirilen ürün ve malların tüketimini arttırmak için her yıl çeşitli etkinliklerin düzenlediği Yerli Malı Haftası kapsamında Şehit Erkan Sakal İlkokulunda bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Şehit Erkan Sakal İlkokulu'nda Yerli Malı Haftası dolayısıyla sıra dışı bir etkinliğe imza atıldı. Küçük kasaların içerisinde ilimizde ve çevre illerde yetiştirilen meyve ve sebzeler yer aldı. Sergide yine doğal ortamda yetiştirilen kuruyemiş ve kuru baklagiller çeşitlerine de yer aldı. Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin katkılarıyla gerçekleştirilen program hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Kadir Keskin, “Yerli Malı Haftası 12 – 18 Aralık tarihlerinde kutlanıyor. Bizde yerli tüketimin bilincini öğrencilere aşılamak adına bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Kendi ürettiğimiz ürünlerin önemini öğrencilerimize anlatıyoruz” dedi.

Aynı zamanda yerli malı haftası kapsamında toplanan gıdaların mahalledeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını vurgulayan Keskin, “ Ülkemizde her yıl 12-18 Aralık tutum, yatırım ve yerli malı haftası olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda okulumuzda da yerli malı haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu bağlamda Türkiye’de üretilen ve yurt dışına satılan ürünleri tanıtan yine bizlerin tükettiği ürünleri gösteren stant açarak yerli üretimin önemine vurgu yaptık. Ülkemizin zengin kaynaklarını öğrencilerimizin ve velilerimizin tanımasını sağladık. Yerli Malı haftası kapsamında okulumuzda düzenlenen yarışmada ise ülkemizde üretilen ürünleri gösteren 868 ve 869 barkod numaralı ürün getirerek gösteren her öğrenciye hediyeler verdik. Standımızda yer alan ürünleri ise ‘Gerçek zenginlik ihtiyaç sahibine el uzatmaktır’ parolasıyla ihtiyaç sahiplerine verildi” ifadelerini kullandı.

EBRU SANATI SERGİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Aynı gün açılışı gerçekleştirilen Ebru Sanatı sergisi açılışı hakkında da bilgiler veren Keskin, “Okulumuzda açmış olduğumuz öğrencilerimize yönelik Ebru Kursunun çalışmalarından oluşan sergimizin açılışını yaptık. Sergimiz hafta boyunca devam edecek.  23 Aralık’tan itibaren ebru kursumuz velilerimize yönelik olarak devam edeektir” dedi.

Serginin açılışına Halk Eğitim Müdürü, Halk Eğitim Müdür yardımcısı, Okul Müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.