HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Üniversitesi ve Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) ile yapılan üniversite sanayi iş birliği projesi kapsamında üretilen yerli implantlar tanıtıldı. Sivas’ın uluslararası camiada tanıtımına katkı sağlayacak, tamamen yerli ve milli olarak üretilen ve yüksek teknoloji gerektiren materyaller ile geliştirilen dental implant sistemlerinin tanıtım toplantısı Diş Hekimliği Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Oğuzhan Görler ülkemizin son yıllarda sağlık alanında büyük bir atılım gerçekleştirdiğini, özellikle koronavirüse karşı yürütülen mücadelede bunun etkin bir şekilde görüldüğünü, diş sağlığı konusunda da yerli ve milli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Tamamen yerli ve milli imkânlarla dental implantların üretildiğini söyleyen Doç. Dr. Görler ürünün ülkemizin sağlık alanındaki ivmeli yükselişine ciddi katkı sunacağını, ESTAŞ’ın yüksek teknolojisi ve donanımlı ekibi ile güzel bir sonuç alındığını ifade ederken, Almanya ile başlayan anlaşma ve ihracatının tüm dünyaya yayılmasını hedeflediklerini belirtti.

Görler’in açıklamalarının ardından tanıtım toplantısına geçildi.

Dental implant sistemlerinin diğer tüm implantlardan farklılıkları ve üstün özellikleri, Ar-Ge çalışmaları, pazar faaliyetleri ve sahip olduğu uluslararası kalite standardı belgeleri ve emsallerinden ayıran yönleri ESTAŞ Medikal Satış ve Pazarlama Sorumlusu Yüksek Mühendis Bahadır Karaca tarafından tanıtıldı.

İmplant alt yapı ve üst yapısının üretiminde kullanılan malzemesinin, implant üretiminde kullanılan titanyum malzemelerin en elit üyesi olduğunu belirten Karaca, işlenmesi ileri teknoloji gerektiren bu materyal için dünyada benzeri olmayan özel bir yüzey geliştirdiklerini ve patent sürecini başlattıkları ifade etti.

Yaklaşık 100 farklı reçete sonucu ortaya çıkarılan proses şartının benzersiz kemik tutulumu için gerekli şartları sağladığını belirtti. Bahadır Karaca, ürünün diğer artıları arasında çeşitliliği, yiv yapıları ve bağlantı sistemleri ile de ön plana çıktığını belirtti. Yaklaşık 6 yıllık altyapı geliştirme ve 1,5 yıllık yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda şu anda dünyanın en ince ve en küçük internal bağlantılı implant sistemini tasarlayıp ve ürettiklerini de belirtti.

Üretilen dental implantların, biyomekanik, biyouyumluluk, klinik çalışmaların ve diğer testlerin akredite kuruluşlar tarafından yapılan testlerde başarı ile sürdürüldüğünü aktaran Karaca, ayrıca üretilen ürünlerin Sağlık Bakanlığı sisteminde de kayıtlı olduğunu, diş eksikliği olan hastalara güvenle uygulanabileceğini belirtti. Üretimi yapılan dental implantların 7 farklı patent başvurusuna sahip olduğunu ve 6 farklı bilimsel yayın çalışmasının da eş zamanlı devam ettiğini toplantıda aktardı. Ar-Ge ve bilimsel çalışmalarının ivmeli bir şekilde devam ettiğini ve implant konusunda destekleyici ve farklılıklar içeren çalışmalara da başladıklarını belirten ESTAŞ Medikal ekibi ayrıca kendilerinin tasarladıklarını ve üretim aşamasında olan yeni nesil eklemeli imalat teknolojisine uygun üç boyutlu metal yazıcılar ile kişiye özel implantları da üreteceklerini belirtti.