MEHMET TIRPAN

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte velilerin kırtasiye alışverişi yapmaya başladığını söyledi.

Kırtasiye alışverişi noktasında velilere çağrıda bulunan Başkan Köksal, “Şehrimizde uzun bir süredir yaşanan salgın dolayısıyla okullar kapalı kaldı. Tabiki bu süreçte kırtasiyeci esnafımızda çok ciddi sorunlar yaşadı. Yerel esnafımıza sahip çıkmak adına velilerimizden kırtasiye alışverişlerini yerel esnaflarımızdan yapmalarını istiyoruz. Bu sayede zor durumda olan esnaflarımız bir nebzede olsun rahatlar” dedi.

Kırtasiye sektöründe hizmet veren esnaflarda azda olsa hareketlilik yaşandığını ancak bir çok kişinin ise daha çok zincir marketleri tercih ettiğini tespit ettiklerini belirten Başkan Köksal, “Kırtasiyeci esnafımız yaklaşık 2 yıldır yüz yüze eğitimin başlamasını arzuladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda okullarımız haftada 5 gün yüz yüze eğitime açıldı. Okulların açılması esnafımızı memnun etti. Tabiki okulların açılması ile birlikte öğrencilerimizin Okul kıyafetleri, çanta, kırtasiye malzemeleri, ayakkabı gibi ihtiyaçları hasıl oldu. Çocuklarımızın ihtiyaçlarını mümkün olduğu kadar yerel esnafımızdan yapmaya gayret gösterelim. Halen dar boğazın içerisinde olan esnaflarımıza yapacağım alışverişlerimizle destek olalım. Okulların açıldığı şu süre zarfında özellikle büyük market zincirleri de kırtasiye malzemeleri getirdi. Öz sermayesi ve imkansızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışan esnafımızın büyük market ve firmalarla rekabet etmesi mümkün değildir. Büyük marketler okullar açıldığı zaman okul ihtiyaçlarını da satarak küçük esnafın ekmeğini elinden almakta ve onları mağdur etmektedir.  Herkes kendi işini yapmalı ve küçük esnafın ayakta kalabilmesi için hassas olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Köksal son olarak 2021-2022 Eğitim öğretim yılının öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve idarecilere, hayırlı olmasını diledi.