MEHMET TIRPAN

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uğur Bulut, Sivas’ın ekonomisinin biran önce ayağa kalkması için uzmanlardan görüş alınarak adımlar atılması gerektiğini söyledi.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile esnafları ve insanları ayakta tutmak adına gerekli her türlü adımın atılması gerektiğini aktaran Başkan Bulut, “Sivas pandemiyi ekonomik anlamda kötü yaşayan illerin başında geliyor. İlimize salgın dolayısıyla yeteri kadar yerli ve yabancı turist gelmedi. Esnaflar doğru düzgün iş yapamadı. Belirli kısıtlamalar ve yasaklarla faaliyetlerini sürdürmeye çalışan esnaflara destekler verildi ancak yeterli olmadı. O nedenle faiz oranları düşürülmeli ve esnaflar desteklenmeye devam edilmeli” dedi.

Devletin gerekirse bazı projeleri öteleyip esnaflara destek, vatandaşlara ise istihdam yaratacak yatırımlarda bulunması gerektiğini belirten Bulut, "Dünya üzerinde 7 milyon Sivaslının olduğu söyleniyor. Hemşerilerimizin yaklaşık 2.5 milyonunun ilimize sılayı rahim yaptıklarını biliyoruz. Geçen yıl gurbetçi hemşerilerimiz fazla gelemedi esnaflar ciddi sıkıntı çekti. Dolayısıyla Sivas’ın ekonomisinde ciddi bir daralma var. Esnafımızı dinlediğimizde esnafın artık dayanacak gücünün olmadığını gördük. Pandemi dönemi kaçınılmaz ancak biz Sivaslı seçilmişler olarak da pandemi döneminde Sivas’ın sorunlarının net bir şekilde yün yüzüne çıktığı bir dönemi hep birlikte yaşadık. Dolayısıyla Sivas’ın ekonomisinin zayıf olduğunu gördük. Yerel ekonominin kısa sürede ayağa kalkması için uzman görüşü alınmalı ve ona göre adımlar atılmalı” ifadelerini kullandı.