MEHMET TIRPAN

Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çalışan Gazetecilerin günü kutlayarak 2021 yılını değerlendirdi.

Gece gündüz demeden mesai gözetmeden doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyunu bilgilendiren gazetecilerin toplumda önemli bir rol üstlendiğinin altını çizen Başkan Akgül, Özellikle son günlerde gelirleri ciddi manada düşen ve ayakta durmakta zorlanan yerel basına sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Gelinen son süreçte esnaflarında ayakta durmakta güçlük çektiğini ve desteklenmesi gerektiğini de hatırlatan Başkan Akgül, “Salgın sürecinde ve sonrasında kentte faaliyet sürdüren esnaflarımız gerçekten zor bir süreçten geçti geçmeye de devam ediyor. Bu konuda hükümetimizden beklentilerimizde devam ediyor. Esnaflara faizsiz kredi verilmesini istiyoruz. Esnafların kıyıda köşede birikimi kalmadı. Esnaflarımız çok dar bir süreçten geçiyor. Kentte de bir hareketlilik yaşanmamasından dolayı da esnaflar iş yapamıyor. Küçük esnaflarımızın zaten diğer büyük firmalarla rekabet etme şansı da yok. Küçük esnafların ayakta kalması için tüm halkımızın da duyarlı olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.