MELDA GENEŞ

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, gazetecilik sektöründe yaşanan sorunların bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Gazetemize yaptığı açıklamada, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcilik görevine seçildiğini ancak Basın İlan Kurumu Hükümet Kanadı temsilcileri atanmadığından Genel Kurul toplanamadığı için görevi yerine getirme şartlarının oluşmadığını belirtti. Genel Kurul toplanamadığı için mevzuat için gerekli düzenlemelerin gerçekleşmediğini ve hükümete resmi ilan fiyat tarifesinin teklif edilemediğini ifade etti.

Gazetecilik sektöründe bu geçen zaman içerisinde girdilerin ve personellerin giderlerinde olağanüstü artış olduğunu söyleyen Mustafa Arslan, dolar kurunun artışını ve kağıt fiyatlarının dolar kuru üzerinden hesaplanması kaynaklı gazetelerin ağır bir yük altında olduğunu belirtti. Arslan, “Basın İlan Kurumu ile dağıtımı yapılan resmi ilanlar konusunda yaşanan daralma ile birlikte sütun santim ücretlerinde artış yapılamamış olması zaten güçlükle ayakta durmaya çalışan gazetelerimiz için bir kırmızı alarm durumunu ortaya çıkarmıştır. Önümüzdeki süreçte muhtemel gazete kapanmaları yaşanacaktır ve bu durumda istihdam sorunu anlama gelmektedir. Bu yüzden acilen ocak ayı sona ermeden sütun santim ücreti en az 35 TL artı KDV olarak resmi ilan fiyat tarifesi teklifinin hükümete sunulmasını istiyoruz” sözleriyle açıklamalarına devam etti.

Yaptığı açıklamalarla yerel basının söz konusu sıkıntılarını ifade eden Mustafa Arslan, acilen yazılı basının sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini ve yetkililerin bir an önce devreye girmesi gerektiğini belirtti.