MELTEM DUMAN

Pandemi ile kapatılan perde sektörü gurbetçilerin gelmesi  ile canlandı. Normalleşme ile evinin perdesini yenilemek isteyenler soluğu perdecilerde aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan perde işletmecisi Faruk Kartal, “Kapatma ile çok sıkıntılar yaşadık. Daha sonra normalleşme ile gurbetçilerin gelmesi işlerimizi çok güzel etkiledi. Kısıtlamaların bitmesi ile bize mükemmel dönüşler oldu. Birçok perde çeşidi sattığımız için bizi tercih ediyorlar. Perde evi gösteren en önemli süs eşyası. Bu yüzden ne kadar kaliteli ve gösterişli olursa o kadar evi şık gösterir. Buna bağlı olarak evinin perdesini yenilemek isteyenlerin yoğun talebi oldu. Gurbetçilerin gelmesi ile birlikte işlerimiz yoğunlaştı. Düğün sezonu ile köylü müşterilerimiz gelmeye başlayacak.11. Aya kadar işlerimiz devam ediyor. Aksine diğer sektörlere göre bizim işlerimizde artış oldu” şeklinde konuştu.

Maliyet ve dükkân kiralarına yapılan yüzde 100 zammın etkisini fiyatlara yansıtmak zorunda kaldıklarını belirten Faruk Kartal, halkın yapılan zamlara karşı genel manada tepki göstermediğini, aksine alımın arttığını söyledi.

Son olarak Kartal, esnaf odalarından küçük esnafa sahip çıkmasını talep ederek genel manada sorunlara çözüm bulmalarını istediklerini belirterek sözlerini sonlandırdı.