Mehmet TIRPAN

Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Atatürk Caddesi üzerindekiVakıflar Binası projesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, karar verilir verilmez inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Sivas Belediyesine 10 proje sunulmuş gibi yanlış anlaşılma olduğunu ancak kendilerinin 10 proje değil, yapılması planlanan Vakıflar Binası ile ilgili 10 dış modelleme sunduklarını belirten Karaca: “10 adet görsel olarak modelleme yaptık. Dış modellemelerin hangisi şehrin dokusuna uygun ve çevresindeki tarihi eseri yok etmeyecek şekilde uygun görülürse o modelin inşaatına başlayacağız” dedi.

Kamuoyunda söz konusu alanın yeşil alana dönüştürülmesi noktasında az da olsa söylentilerin olduğuna dikkat çeken Karaca: “Kamuoyunda o bölgenin yeşil alan yapılması noktasında söylemler oluşmuş. Şehrin ortasında çarşı merkezinde ticaret alanında yeşil alanı talebini duyunca üzülüyoruz. Elbette yeşil alanlar olmalı. Aileler o alanlara giderek dinlenmeli. Ama şehrimiz çok büyük değil. Sivas Belediyesi onlarca park ve piknik alanları yaptı. Şehrin 2 kilometre dışına çıktığınızda her yer yeşil alan zaten. Biz istiyoruz ki Sivas’a yakışır güzel bir Vakıflar Binası yapalım. Modellemelerde biz zaten tarihi bina ile yeni yapılması planlanan Vakıflar binası arasına mesafe koyduk. Proje ile alakalı çalışmalar sürüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü projeyi takip ediyor. Şehrimizin büyükleri önümüzdeki günlerde karar verecek. Bizde inşaat çalışmalarına başlayacağız” ifadelerini kullandı.