Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, düzenlediği basın toplantısında yeni kurulan üniversite ile ilgili şu ana kadar yapmış oldukları ve önümüzde ki süreçte yapacakları ile ilgili bilgiler verdi.  Kul, “Üniversitemizin vizyon ve hedeflerine uygun, ulusal ve uluslararası seçkin üniversitelerde akademik çalışmalar yapan ve proje sahibi nitelikli akademisyenleri Üniversitemize kazandırmak istiyoruz” dedi.

SÜMEYRA DENİZ

Sivas’a yeni kazandırılacak olan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sivas Valiliği nezdinde merkez kampüs alanı tespit ve tahsisi geçtiğimiz haftalarda belli olmuştu.  Kendi web sitesinde akademik kadro ilanına çıkan üniversitenin önümüzde ki süreçte yapmayı hedeflediklerini Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul anlattı. Kul, “Sivas özelinde bölgenin ve ülkenin savunma sanayi ve teknolojisi alanında, tarım teknolojileri ve hayvancılık ve uzay teknolojileri alanında ihtiyaç ve önceliklerini tespit etmek üniversitemizin yöneleceği öncelikleri belirlemek amacıyla tüm paydaşların katılımıyla bölgesel/ ulusal katılımlı çalıştaylar düzenleyeceğiz” dedi

TANITIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILACAK

Tahsis süreci sonlandıktan sonra gerekli analizler ve teknik hazırlıklar yapılarak ihtiyaç duyulan yatırım bütçelerini talep edeceklerini kaydeden Kul, “ İdeal kampüs altyapısı oluşturmak için ulusal ve uluslararası örnekler incelenecek ve uygulama proje yarışması düzenlenecek. Bütçe imkanları ölçüsünde öncelikli alanların inşasına başlanacak, oluşturulacak olan genç ve dinamik akademik kadro ile en kısa sürede üniversitemizin AR-GE ve projelerle kendinden söz ettirecek hale gelmesi sağlanacak” şeklinde konuştu.Her yönü ile nitelikli bir üniversite olma yolunda ilerleneceğinin altını çizen Rektör Kul, “ Araştırma ve proje odaklı programlarda lisansüstü eğitimin ardından lisans ve ön lisans düzeyinde başarılı öğrencilerin tercihi olmak için, ulusal ölçekte tanıtım seferberliği başlatılacak. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi mensupları olarak bu davada sözü olan, fikri olan, imkanı olan, inancı olan tüm hemşerilerimizi bu seferberliğe katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, Sivas Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Okulu ve Lisansüstü eğitimlerin verileceği Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında lisansüstü öğrenci alımı yapmayı planlıyor. Kampüs altyapısı hazır olduğunda ise lisans ve önlisanas bölümlerinden öğrenci almaya başlayacak.