MEHMET TIRPAN

Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır, Tapu Kadastro 20. Bölge Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasına taşınmak üzere olduğunu, tadilatların 2-3 ay içerisinde bitmesinin planlandığını söyledi.

Mevcut binanın artık işlevini yitirdiğini ve hizmet noktasında yetersiz kaldığını aktaran Başkan Çayır, “Emlakçılar olarak mevcut tapu binasında bir çok zorluk yaşadık. Park sorunu ve sıkışıklık nedeniyle zaman zaman aksamalar yaşandı. Havalandırma ile ilgili problemler vardı. Arşiv noktasında da problem vardı. İnşallah eski maliye binasındaki çalışmalar tamamlandığında vatandaşlara daha iyi hizmet verilecek. İlimizde webcam aracılığı ile uzaktan emlak satışı dahi yapılabilecek” dedi.

Tapu ile sürekli iş yapan emlakçılar olarak tapu hizmetlerinin daha güzel bir ortamda verilecek olmasının hem vatandaşlarca hemde kendilerince oldukça sevindirici olduğunun altını çizen Başkan Çayır, “Geçmişte de tapu da yaşanan sorunları görev alan tapu Müdürüne iletmiştik. Fakat bir önceki dönem görev yapan tapu müdürümüz ne yazıkki yeni bina yapılaması veya tapunun başka bir binaya taşınması noktasında bir gayrette bulunmadı. Neredeyse her ile yeni bir tapu binası yapıldı ancak yerde tahsis edilmesine rağmen Sivas’a yapılmadı. Bizlerin talepleri ve önerileri doğrultusunda mevcut görev yapan Tapu Müdürümüzün gayretleri sonuç verdi.  Şehrin en merkezi yerinde olan eski Maliye binası olarak yapılan yerde araştırmalar ve incelemeler yapıldı. Bölge Müdürümüz vasıtası ile Vali Ayhan’ı ziyaret ederek binanın tapu binası olarak kullanılmasını talep ettik. Talebimiz olumlu karşılandı ve tadilat çalışmalarına başlandı. Şuanda bina bütün olarak tadilat ediliyor. Böyle bir binanın şehrimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yeni tapu binası yaşanan bir çok sıkıntıyı giderecek. Bina içerisinde Belediye, bankalar ve PTT gibi kurumlara yer verilecek. Vatandaş bina içerisinden çıkmadan her işini sorunsuz bir şekilde halledecek. Bina yeni sisteme göre dizayn edilebilir. İlimizde webcam aracılığı ile uzaktan emlak satışlarıda yapılabilecek. Her şey son derece modern olacak. Tadilatta olan mevcut maliye binasının arkasındaki okulunda boşaltılacağı haberini aldık. Bu konuda ilimizde görev yapan il yöneticilerimizden okulun bulunduğu alanında Tapu Müdürlüğüne devredilmesini istiyoruz. Eğer okulun bulunduğu alan en azından tahsis edilirse bölgede park sorunu yaşanmaz” ifadelerini kullandı.