HABER MERKEZİ

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının (STSO) öncülüğünde Mart ayında başlatılan kampanya ile alınan yeni otobüs DG Sivasspor’a teslim edildi.

Sivasspor tesislerinde düzenlenen törene Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor yöneticileri ve il protokolü katıldı.

Gerçekleştirilen törende konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, “Anlamlı bir günde anlamlı bir tören gerçekleştiriyor olmamızdan ve burada bulunmaktan şeref duyuyorum. Anlamlı bir tören gerçekleştiriyoruz. Kulübümüz her zaman en iyisini hak ediyor. Otobüsümüz vardı ama yenilenmesi lazımdı. Takımımıza moral olarak bir hediye vermemiz gerekiyordu. Bizden talep edilince Valimiz ve Belediye Başkanımızın da desteğiyle, Sanayicilerimizden, iş adamlarımızdan Sivas dışındaki hemşehrilerimizden taleplerde bulunduk, onlarda ellerinden geldiği kadar yardım ettiler. Çocuklarımız kumbaralarındaki paraları kampanyaya bağışladı. Bu bizi mutlu etti. Sivas’ın yiğitleri, yiğidoları zor günlerde bir araya geliyor. Çocuklarımızın kumbaralarından çıkarttığı harçlıklarından dahi katılarak destek olduğu bir kampanya yaptık. Bu bizi gerçekten mutlu etti. Sivas'ın yiğitleri, Yiğidoları zor zamanlarda gerçekten bir araya geliyor." ifadelerini kullandı.

OTYAKMAZ: STSO’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ise Sivasspor'a hediye edilen otobüsün birlik ve beraberliğin nişanesi olduğunu söyledi.

Birlik ve beraberliği göstermesi açısından bu tür organizasyonların önemli olduğuna işaret eden Otyakmaz, "Sivasspor'a gösterilen ilgi bizleri ziyadesiyle hem memnun ediyor hem de motive ediyor. Ayrıca üzerimize de önemli bir sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluğu yerine getirirken de bir takım küçük hediyelerin bizlere çok faydası oluyor. Düşünenlere ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Başta Valimiz, Belediye Başkanımız ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

BİLGİN: “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN OTOBÜSÜN ALINMASI ÖNEMLİYDİ”

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise İstanbul’da bir maçta yeni otobüs alınması konusunun ortaya çıktığını belirterek, “Sivas'ın birlik ve beraberliğini göstermek açısından Sivasspor’a manevi destek olacak bu kampanyanın başlatılmasına karar verdik. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, yönetimi, meclis üyeleri ve Sivas’ın ortak paydası olan Sivasspor için güzel bir kampanyayı tamamladık. Sivasspor’umuz bu otobüsü alabilirdi. Burada aslolan tüm şehrin manevi olarak Sivasspor’un destek çıkma konusunda otobüsün alınması önem taşıyordu. Bu otobüsün alınmasında katkı sağlayan başta Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetimi olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sivasspor’a hayırlı olsun” dedi.

Vali Salih Ayhan ise; STSO öncülüğünde Sivaslıların ortak duygularının birlikteliğinin nişanesi ile otobüsün alındığını belirterek, “Sivas halkının yardımseverlik manasında böyle bir duygusu var ama Sivasspor olunca bu yardımseverlik daha cömert bir şekilde kullanılıyor. Aracımız ile Sivasspor’umuzun kazasız belasız yolculuk yapmasını ve  güzel anılar yaşamasını diliyorum" dedi.

Otobüsün hayırlı olmasını temenni eden Ayhan, "Kumbarasında parası olan minik Yiğidolardan tutun herkesin burada yansıması var. Sivassporlu futbolcuların bu araçla seyahat ederken tüm Sivaslıların arkalarında olduğunu bilmeleri önemli. Bütün şehir arkalarında, onlara emek veriyor ve hizmet ediyor. Bugünkü maçta da bütün şehrin çam sakızı çoban armağanı Sivasspor’a bir ikramı oldu. Bu araç tamamen şehir halkının, Sivaslıların ikramıdır. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Eken, otobüsün anahtarını ve ruhsatını Başkan Mecnun Otyakmaz'a teslim etti. Daha sonra Vali Ayhan ile Başkan Eken otobüse binerek tesislerde tur attı.