Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, yeni yapıklan öğretmen evi binasının başka bir kuruma verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Yapılan öğretmen evinin ilerleyen günlerde yine ekonomimizde sıkıntılara sebebiyet vereceğini düşündüğümüzden dolayı binanın başka bir kuruma verilmesini başkanlar kurulu adına talep ediyorum” dedi.

SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken yeni yapılan öğretmen evi ile ilgili, geçtiğimiz yıllarda yapılan ve esnaflardan büyük oranda şikayete sebep olan öğrenci yurtlarına benzer bir sorunla karşılaşılmaması adına başka bir kuruma verilmesini ve mevcut öğretmen evinin kullanılmaya devam edilmesini istedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken açıklamasında şunlara yer verdi; “ Biliyorsunuz Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesine yakın alanına yurtlar yapıldı çok ta iyi oldu ama hala konuşuluyor. Biz tekrar Sivas Ticaret ve Sanayi odası olarak şuan ki yapılan öğretmen evinin ilerleyen günlerde yine ekonomimizde sıkıntılara sebebiyet vereceğini düşündüğümüzden dolayı, orada düğün salonları veya otel olarak çalışmalar olacağını ön gördüğümüz için bu tür nedenlerle de esnaflarımız illa ki bize gelecekler ve çeşitli şikayetler başlayacaktır”dedi.

Yeni öğretmen evinin yurtlar gibi tartışmalara neden olacağını aktaran STSO Başkanı Eken; “Mümkünse şuan ki mevcut öğretmen evinin yeterli olduğunu düşünüyoruz.Bu nedenle de yeni yapılan öğretmen evinin bir kuruma verilerek daha iyi değerlendirileceğine inanıyoruz. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilerde ki yaşanacak olan bu problemi bizler şuan gördüğümüz için böyle bir talebimiz var. Biliyorsunuz biz bir iş bir proje yapıldıktan sonra konuşmaya başlıyoruz, yapılmadan önce konuşmuyoruz. İş bitiyor açılışını yapıyoruz ondan sonra herkes konuşmaya başlıyor. Bundan dolayı da yeni öğretmen evi için bizim Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak talebimiz budur”diyerek sözlerini sonlandırdı.