HABER MERKEZİ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi için Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen ihalenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile yüklenici firma arasında ilk imzalar atıldı.

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen imza törenine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Prof. Dr. Alim Yıldız, Yüklenici firma Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Balyen ve firma yetkilileri katıldı.

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Alim Yıldız, mevcut hastanenin ihtiyaçlara cevap vermediğinin altını çizerek, “2017 yılında yeni bir hastane binası için çalışmalara başlamıştık. Bu çalışmaların sonucunda ihale aşamasına geldik. İhaleyi alan firmaya yönelik birkaç itiraz olmuştu. Bu itirazlar da Kamu İhale Kurumu’nda (KİK) değerlendirildi ve geçen hafta netleşti. Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanemizin sözleşmesini firma yetkilimiz Cahit Bey’le imzalıyoruz. Şehrimiz için büyük, sağlık açısından önemli bir yatırım. Tek ve iki kişilik odalardan oluşan, yatay mimari ve Selçuklu mimarisiyle modern mimarinin bir araya getirildiği Hastanemiz inşallah en kısa sürede bitirilecek. Firma yetkilileriyle de bunu görüştük. Şehrimize, üniversitemize, ülkemize hayırlı olsun diyorum. En kısa sürede temel atılacak.” dedi.

Yüklenici firma Yönetim Kurulu Başkanı Balyen ise, “Üniversitemiz ve Sivas için çok önemli olan hastanemizin imza töreni için bir araya geldik. İnşallah hepimiz için hayırlı olur. Yüklenici firma olarak en kısa sürede yapımına başlayacağız. Üniversiteyle birlikte iş birliği yaparak zamanından önce bitirmeye gayret edeceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından imza töreni sona erdi.

400 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

340 dönüm yerleşke alanına sahip olacak Yeni Üniversite Hastane Binası, Kardeşler Tepesi eteklerinde depreme karşı zemin etüdü güçlü çıkan bir alana inşa edilecek ve 4 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Hastane alanında önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulması hâlinde morfoloji binası alanı da ayrıldı.Tarihî Divriği Ulu Cami’nin Şifahane kapısıyla girişi motifli bina şeklinde, Selçuklu mimarisi ile hazırlandı. 20 bin 380 metrekare alana yapılacak hastane inşaat tamamlandığında 172 bin 332 metrekare kapalı alana sahip olacak. Servisler, yoğun bakım, kadın doğum ve hemodiyalizde olmak üzere toplam 1056 yatak kapasitesine sahip olacak ve olağanüstü durumlarda yatak sayısı 1213’e çıkarılabilecek. Acil servis girişi ve hastane ana giriş kısımları ayrı yerlerde ve ayrı yollara sahip olacak. Hastane ana binada 280 araç kapasiteli kapalı, 505 açık otopark bulunacak olup, ayrıca hastane ana binasından ayrı 2 bin 700 metrekare alana 25 bin 986 metrekarelik kapalı alana inşa edilecek 516 araçlık bir kapalı otoparkla da 1301 araç kapasiteli otoparklar olacak.