Büyük umutlarla açıldı ama açılışının ardından hüsran yaşattı.

Yeni Yıldızeli Devlet Hastanesi açılışının ardından  birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdi.

Yeni Yıldızeli devlet hastanesinde normal bir kalorifer sisteminin olmadığı, birçok borunun koridorlar üzerinden geçtiği iddia edilirken kalorifer sisteminde yaşanan problem dolayısı ile hastane personelinin ve hastaların battaniyeler veya mont ile hastane içerisinde hizmet verdiği, laboratuarda ise bazı testlerin yapılmadığı öğrenildi.

Dönemin belediye başkanı Selim Baş’ın girişimleri sonucu Bakan Recep Akdağ’ın sözünü verdiği devlet hastanesi tamamlandı. 20 Aralık Salı günü hasta kabulüne başlayan yeni hastane sorunları da beraberinde getirdi.

TAMAMLANMADAN DEVREYE GİRDİ

Sağlık açısından Yıldızeli ve bağlı köylere hizmet amacıyla  yapılan ve modern bir yapıya kavuşturulan hastanenin  tam anlamıyla çalışmalarının tamamlanması sonucunda  sıkıntılar yaşattığı iddia edildi.

Kalorifer sistemlerinin çalışmaması,aşırı soğuklarla birlikte  peteklerin patlaması sonucunda bazı bölümlerde oluşan su birikintileri  hizmeti önemli ölçüde etkiliyor.

ELEKTRİK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Diğer bir önemli iddia ise elektrik sigortalarının sürekli atması oldu. Yeni yapılan devlet hastanesinde elektrik hatlarının patladığı ve sigortaların sürekli atması nedeni ile cihazların bozulacağı düşünülerek kullanılmakta tereddüt edildiği iddialar arasında yer aldı.

CAM YERİNE KARTON KULLANILIYOR

Hastanenin  kazan dairesinde camların bulunması gereken yerlerin cam olmaması nedeniyle  kartonlarla kapatıldığı görülürken yine kazan dairesinde de su patlakların olduğu iddia edildi.

ACİL TEDBİR ALINMALI

Büyük umutlarla yapılan ve tam anlamıyla tamamlanmadan açılışı gerçekleştirildiği iddia edilen hastaneyle ilgili olarak  yetkililerin biran önce tedbir alması  ve  yapımını gerçekleştiren firma ile ilgili girişimlerde bulunması bekleniyor.