SÜMEYRA DENİZ

Katıldığı bir televizyon programında her yıl geleneksel olarak düzenlenen tarım gıda ve hayvancılık fuarı ile ilgili gelen eleştirileri yanıtlayan Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu fuar alanının yenilenmesi projesini anlattı. Hastaoğlu, “Fuar alanı mülkiyet olarak il özel idarede ama kullanım hakkı şu an da ticaret ve sanayi odamızda burayla alakalı yeni bir proje hazırlandı. Bize de sunumunu yaptılar. İşin doğrusu bizde çok beğendik.  Güzel bir proje yapmışlar. Biliyorsunuz uzunca bir karkas var binanın olduğu yer orayı sınıflandırmışlar işte bir kısmı ticaret borsasına ayırmışlar bir kısmını ticaret odasına bir kısmını ortak kullanıma toplantı salonları konferans salonları yapılacak ve bu alan çok güzel bir çalışma alanı olacak.  İnşallah bu proje tutarsa çok güzel olacak. Henüz bu projenin maliyeti çıkmadı biz odalar olarak bir birinden destek de alacağız” dedi.

Seneye bu alanın bu şekilde olmayacağını ifade eden Hastaoğlu, “Proje yapıldığı zaman bu alanın çok aktif bir hale gelecek bu alana bir de teknik okul yapılacak proje onaylanır onaylanmaz inşaata başlanacak” ifadelerine yer verdi.

 

Gerek ziyarete gelen vatandaştan gerekse stant sahiplerinden bazı şikayetler aldıklarını dile getiren Hastaoğlu, “Bu sene karar aldık  stant ziyaretlerimizden sonra fuar şirketimizi de aldık karşımıza dedik kardeşim bak seneye bunlar yapılmazsa biz bu işi seneye yapmayacağız mutlaka düzelmesi lazım, yetişmiyorsa bile bu seferde ne yapacağız 1 sene ara vereceğiz.  Baktığınız zaman ticaret hacmi çok güzel bizim fuarımızın, katılım sayısı fazla firma sayısı fazla o bu küçücük sorunları halledemediğimizden dolayı bizim fuarımız sönük geçmiş gibi oluyor. Hâlbuki katılımcı firma olsun ziyaretçi sayısı olsun burada yapılan ticaret olsun şu an da İç Anadolu’da 3. Sıradayız  Konya Kayseri Sivas böyle başarılı çalışıyoruz diğer illere yetişmeye çalışıyoruz  ama o işleri beceremediğin zaman özelikle bizim burada ki yerli ziyaretçilerimizden tepki alıyoruz” şeklinde konuştu.