MELTEM DUMAN

Kısıtlamalar yerini normalleşmeye bırakınca düğün sezonu da açıldı. Çiftlerin uğrak mekanı haline gelen beyaz eşyacılar da yoğunluktan nasibini almaya başladı.

Esnetilmeyle beraber artan beyaz eşya satışları satıcıların yüzünü güldürdü. Beyaz eşya fiyatlarına yapılan zamlar ise hem satıcıyı hem de alıcıyı zora soktu. Artan fiyatlar damatların çeyiz olarak ev dizmesini daha da zorlaştırdı.

2021 yılının ilk 6 ayında satışlarda durağanlık yaşanmasına karşı çözüm arayışına giren işletmeler, talebi artırmak için kredi kartı ile taksitli satış yaparak bir nebze de olsa alım gücünü artırmaya yönelik teşvikte bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan beyaz eşya işletme sahibi Turan Topgül, “Geçen yıla göre fiyatlarda değişiklik var. Düğün sezonları başladı. Şuanda Sivas’ta Avrupalı dediğimiz kesim memleketlerine geldi. Büyük şehirlerden gelen vatandaşlar esnafların biraz daha durumunu iyileştirdi. İşler biraz daha güzelleşti. Çok şükür işlerimizde normale dönü. Ürünlerin fiyatı arttığı halde bizlerin yaptığı cirolar ortalama geçen seneyle aynı. Ama yine de piyasaya göre diğer sektörlere göre işlerimiz iyi. Bazı ürünlerde yüzde 40-50 bazı ürünlerimizde yüzde 100 zam geldi. Biz kredi kartları ile alışveriş yapan hemşerilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. İşte bankaların verdiğinin daha üstünde de mümkün olduğu kadar kartlarda yardımcı oluyoruz’’ şeklinde konuştu.