MEHMET TIRPAN

Sivas çiftçisinin gelirini artırmak, sektörde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak ve topyekûn bir kırsal kalkınma sağlamak amacıyla Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret Sanayi Anonim Şirketi’nin (SİVTAŞ) kurulmasının ardından ilimize yem ve süt işleme tesisi kazandırılması için başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Tesislerin kurulacağı alanda gezen il yöneticileri 29 Ekim’de tesislerin temelinin atılacağını açıkladı.

38 bin 354 m² alan üzerine yapılacak tesislerle Sivas çiftçisinin sorunlarını ortadan kaldırılması planlanıyor. Aynı zamanda çiftçilerin gelir artışının artması planlanıyor. Kurulan SİVTAŞ bünyesinde sözleşmeli besicilik, jeotermal sera, bal işletme tesisi, yem fabrikası, süt işletmesi, damızlık hayvancılık işletmesi gibi tarım ve hayvancılığa yönelik faaliyetlerde yapılacak. 29 Ekim’de temeli atılacak tesislerde onlarca kişi istihdam edilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Klasik belediyecilik yapmayıp üretim ve istihdam odaklı çalışacaklarını söyledi.

Tesislerin biran evvel tamamlanması noktasında da gayret göstereceklerinin altını çizen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin "Şehrimiz adına önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bir süre önce Valiliğimiz öncülüğünde Özel İdare ve Belediyemiz ortaklığıyla kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Sivas Tarım ve Hayvancılık A.Ş., kısa sürede önemli çalışmalara imza atıyor. Sivas'a farklı bir vizyon ve farklı bir misyon ortaya koyuyoruz. Bu proje, bu şirket Sivas'taki çiftçimiz, tarım ve hayvancılıkla uğraşan kesim için güvenli bir liman olacak” dedi.

Klasik belediyecilik yapmayacaklarını vurgulayan Başkan Bilgin, “Kurum ve kuruluşların ortak iradesi ile birlikte Türkiye’nin ihtiyacı olan üretim ve istihdama yönelik bir faaliyet gerçekleştiriyor, güç birliği yapıyoruz. Sivas tarım ve hayvancılık şehri ancak Çepni’deki yem fabrikasının dışında bir yem fabrikası yok. Sivas’ın sütü il dışına gidiyor ve farklı sorunlarla karşılaşılıyor. İlimizdeki güzel gelişmeler devam edecek. Biz çalışacağız, bunu da somut olarak bu ekip burada gösteriyor. Önümüzdeki günlerde de aynı kararlılıkla ve aynı irade ile doğru işler yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“SİVAS TARIM VE HAYVANCILIK ŞEHRİ”

İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ise Sivas’ın tarım ve hayvancılık şehri olduğunu ifade ederek, bu yönde çalışmalar yapılmasının her dönem istendiğini dile getirdi. Yapılacak tesis ile ilimizde tarım ve hayvancılık alanında ciddi mesafe alınacağını belirten Akkaş, bu yatırımın Sivas’ta bir nebze olsun işsizlik ve göçün önüne geçeceğini vurgulayarak, “Üretim demek istihdam demektir. Şehrinde psikolojini çok olumlu yönde etkileyecektir. Bu şirketin ilk yatırımı olacaktır ama son olacağı düşüncesinde değilim. Bu tesis ilerde gelişip büyüyebilecek, özel sektöre de örnek olabilecektir.” İfadelerini kullandı.