Mehmet TIRPAN

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, Hayvancılığı geliştirmek için yem bitkisinin ekim alanının artırılması gerektiğini, kaba yem açığının azaltılması gerektiğini vurguladı.

Sivas’ta tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi adına Ulaş’a bağlı Aşağıada köyündeki çiftçilerle bir araya gelen Yıldız; "Her zaman vurguluyoruz İlimiz tarım ve hayvancılık şehri. Hayvancılığı geliştirmek için yem bitkisi üretimimizi arttırmamız gerekiyor. Bu kapsamda Ulaş’ta mera ıslahı çalışmaları yapacağız” dedi.

Mera Islahı ve Amenajmanı Projesi" kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Müdürü Seyit Yıldız, “Meralarımız hayvancılık için olmazsa olmaz. Bu sebeple Aşağıada Köyünde yapılacak mera ıslahı çalışmalarını önemsiyoruz. Bugün mera ıslahı çalışmaları kapsamında yapılacak işlemleri değerlendirmek üzere bir araya geldik. 3 yıl sürecek olan projemiz ile 1.050 da merada gübreleme işlemi yapılacak. Meralarımızda mevcut yararlanılabilir ot varlığını azaltan ve meralarımızın büyük bir kısmını kaplayarak hayvanlarımızın otlamasına engel teşkil eden Kofa bitkileri ile kimyasal mücadele yapılacak.  Projemiz kapsamında otlatma kapasitesini kaybeden 50  dekar merada dörtlü karışımdan oluşan (Lolium P., Aküçgül, Kamışsı Yumak ve Domuz Ayrığı) mera bitkileri ile suni mera tesis edilecek.  Projemiz süresince meralarda otlatma baskısını azaltmak ve kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla üreticilerimize 900 kg Yonca, 3.600 kg Macar Fiğ ve 630 kg Silajlık Mısır tohumu dağıtımı yapılacak. Bizlere yapacağımız çalışmalarda yardımcı olmanızı bekliyoruz." dedi.