SEYİT ÖMER YILDIZ

Göz sağlığını korumanın en etkili yollarından birisi olan güneş gözlüklerini yazın kullanmak kadar kışın kullanmakta önem arz ediyor.

Optisyen Emrah Arslan; “ Biliyorsunuz güneşin gözlerimize zararlı etkileri vardır ve bunu en aza indirerek göz sağlığımızı korumanın en önemli yolu güneş gözlüğü kullanmaktır. Tabi güneş gözlüğü deyince de önümüze gelen her gözlüğü kullanamayız. Kaliteli, sertifikalı ve bilinen markalar olması çok önemlidir. Bujiteriden ya da farklı yerlerde 40 liraya 50 liraya temiz edeceğimiz hiç bir güneş gözlüğünün koruyuculuğu yoktur. Koruyuculuğu olmadığı gibi zararlarıda vardır” dedi.

Arslan; “ Güneş gözlüğünde vatandaşımızın en çok yaptığı yanlışlardan biride güneş gözlüğünün sadece yazın kullanılmasıdır. Aksine güneş gözlüğü yazın olduğu kadar kışında kullanmak önemlidir. Yazın güneşten gelen zararlı ışınların kışında aynı şekilde kardan yansıyarak gözümüze aynı oranda zararları bulunmaktadır. Bu sebeplede kışında güneş gözlüğü kullanmak hem göz sağlığımızı korur hemde daha rahat bir şekilde görmemizi sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Emrah Arslan; “ Hiçbir vatandaşımızın plastik güneş gözlüklerini kullanmalarını açıkçası istemiyoruz. Gerçek bir güneş gözlüğü zaten her türlü zararlı ışınlardan koruru ve belirli filtreler ile desteklenmiştir. Ayrıca da malzemesi plastik değil camdır. Bu nedenle kaliteli bir gözlük gözlerimiz için önemlidir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.