FETÖ'nün darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a suikast düzenleyen ekibin, aynı zamanda Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopterin düştükten sonra parçalarını söken ekip olduğu ortaya çıktı. İki ekibin aynı çıkması hain yapının geçmişten bugüne karanlık faaliyetlerini deşifre etti. FETÖ'nün darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran darbeci askerlerin arasında yer alan İstanbul 4. Kara Havacılık Alayında görevli Kara Havacı Yarbay Davut Uçum ile Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak'ın aynı zamanda Muhsin Yazıcıoğlu davasında da şüpheli olduğu belirlendi. İki şüphelinin, Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterdeki radar altimetresini söktükleri öne sürüldü.

25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinden 14.43'de kalkan helikopter içinde BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, BBP'li Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İHA Muhabiri İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe'yi taşıyordu. Helikopter 15.03'te Keş Dağları'nın eteklerine düştü. Kazadan kurtulan olmadı. O günlerde olaydan 4 dakika önce jetlerin Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını taşıyan helikopterin tepesinde dolaştığı iddiası da tartışma konusu olmuştu. Olaydan bir süre sonra Yazıcıoğlu'nun helikopterindeki bazı parçaların söküldüğü yönünde dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gelen bir ihbar üzerine, bu görüntüler ele geçti. Görüntüler üzerine başlatılan soruşturmada, kazayla ilgili arama çalışmasında sonrasında ise helikopterle ilgili teknik inceleme ekibinde yer alan Yarbay Davut Uçum ile Aviyonik Teknisyeni Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak hakkında dava açıldı.

Aynı ekip bu kez 15 Temmuz gecesi ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Marmaris'te suikast girişiminde bulunanlar arasında yer alan Uçum ve Öszıcak, tutuklanarak cezaevine kondu. TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Merhum Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin parçalarını sökenlerle Erdoğan'ın otelini basanlar aynı adamlar. Aydın Özsıcak ve o ekip aynısı. Özsıcak'ı o dönem serbest bırakanlar, bugün FETÖ'den tutuklu. O uçakları kullanan, helikopterin üzerinden geçen F-16 kullananlar da içeride, tutuklular" dedi. BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan dava açılan dönemin İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli emniyet amiri Dursun Özmen de FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.