SEYİT ÖMER YILDIZ

Korona virüs salgını yüzünden faaliyetlerine bir süre ara verilen ve ardından tedbirlerle birlikte tekrar açılan spor salonlarında yaz mevsimi öncesinde salonlarda daha dikkatli olmak gerekiyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan spor salonu işletmecisi Aslan Turan; “  Biliyorsunuz artık covid-19 salgınında 1 yılı geride bıraktık ve hayatımızın her alanını bu salgın etkiledi. Tabi salgının çıkması sonrasında spor salonlarıda bir süre kapalı kaldı ve ardından tüm hijyen kuralları ile gerekli tedbirlerle açıldık, faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ama bizler kadar tüm spor salonlarında üyelerimizinde dikkatli olması gerekiyor” dedi.

Turan ; “ Bizler spor salonu işletmecileri olarak sürekli  üyelerimize belirlediğimiz seanslarının bitmesinin sonrasında bir sonraki seans başlamadan önce tekrar bir dezenfektan çalışması yapıyoruz. Çünkü hiç bir şekilde riske atılmayacak bir durum. Bir taraftanda insanlar kıştan çıkıyor yavaş yavaş ve üzerlerindeki hantallığı atıp forma girmek için ve metabolizmalarını hızlandırabilmek için daha çok spora ilgi duyuyorlar bu süreçtede aşırı yoğunluğu önlemek adına belirli üye sayısı ile oluşturduğumuz programlarla kapılarımızı açıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hijyen ve tedbir hepimiz için geçerli diyen Aslan Turan; “ Temizlik ve hijyen spor salonlarında daha öncemli bir husus. Bizler tüm kuralları ve tedbirleri uyguluyoruz. Hatta çoğu zaman ekstra önlemler ve temizlikler yapıyoruz. Ama iş bununla bitmiyor üyelerimizinde yanlarında getirmiş oldukları havlu, eldiven, kıyafet gibi eşyalarını her idmanın ardından yıkamalarını rica ediyoruz. Çünkü eşyaları sonuçta birçok yere temas ediyor, bir kişinin bile ihmali birden fazla soruna yol açabilir. Sağlığımız için spor yaparak temizlik kurallarına da dikkat etmemiz gerekir “ diyerek açıklamasını sonlandırdı.