HANİFE KANAT

Sivas’ta şehir içerisinde gerek kalabalık caddelerde gerekse ara sokaklarda vatandaşların yaya yolunu çok sık kullanmadığı gözlemleniyor.

7-13 Mayıs Trafik Haftası kapsamında Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi halkı bilinçlendirmek adına bir çok etkinlik düzenledi. Bu vesile ile halkın kurallara uyup uymadığı daha net gözlemlenebildi. Atatürk Caddesi’nde ve İstasyon Caddesi’nin bir çok alanında vatandaşların canını hiçe sayarak, yaya yolundan geçmediği ve ışık kurallarına uymadığı gözlemlendi. Yaya yolunu kullanmamalarına ilişkin yorum yapan vatandaşlar; “Yaya geçitleri çok az, az olmasa bile işaretler silindiği için yaya yolu mu yoksa değil mi anlayamıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Trafik kurallarına uymayan vatandaşlar sürücüleri de zor durumda bırakıyor. Seyir halindeyken karşısına bir anda yaya çıkan ve manevra yapmak zorunda kaldıklarından dem vuran sürücüler; “Yayalar daha fazla bilinçlendirilmeli. Yaya geçidinden geçmediği halde yol verdiğimiz insanlar bazen yavaş yavaş geçip yol hakkı bizde olmasına rağmen zamanımızı çalabiliyorlar. Her şeyden önemlisi de can ve yaya yolunu kullanmadıkları için canlarını tehlikeye atıyorlar.” şeklinde konuştu.